Ασφυκτικές πιέσεις σε Τσακαλώτο στο Eurogroup: Ζητούν τριών ειδών προαπαιτούμενα!

Αμφισβητούν την πρόθεση της κύβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα - Πρ. δημοσίευση: 20.07

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που δέχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup.

Η Ελλάδα έχει στο πλευρό της το μπλοκ των 5 χωρών που ζητούν να ανοίξουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις (Ιταλία, Γαλλία, Ιρλανδία, Κύπρος και Μάλτα), ωστόσο πολλές χώρες ζητούν τριών ειδών προαπαιτούμενα για την Ελλάδα για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια τελική συμφωνία.

Αυτά είναι:

1. Νομοθετήματα πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις

2. Νομοθετήματα που θα πρέπει να έχουν περάσει όσο θα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις

3. Νομοθετήματα που θα πρέπει να περάσουν κατ�� τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων

Ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε στο Eurogroup έντονες παρατηρήσεις από τους ομολόγους του σχετικά με την ικανότητα και την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Αναφορικά με το σενάριο για 5ετές Grexit που φέρεται να είχε στα χαρτιά του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαψεύδεται από όλες τις πλευρές, ωστόσο γερμανικοί κύκλοι τονίζουν πως το σενάριο υπάρχει και είναι έγγραφο εργασίας με σκέψεις για την περίπτωση ενός Σχεδίου Β και όχι για τη σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Eurogroup -το οποίο διέκοψε νωρίτερα και ξεκίνησε εκ νέου- δεν θα έχει τελική λύση για την Ελλάδα σήμερα και θα ακολουθήσουν πιθανότητα άλλες δύο συνεδριάσεις εντός της εβδομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top