Παραλίγο να τιναχτούν όλα στον αέρα με Τσίπρα και Καμμένο με αφορμή τα εξοπλιστικά!

Ο έντονος διάλογος και οι "πυροσβεστικές" δράσεις από Παππά και Τσακαλώτο

Παραλίγο να τιναχτούν όλα στον αέρα με Τσίπρα και Καμμένο με αφορμή τα εξοπλιστικά!

​Παραλίγο να ξεσπάσει ...«πόλεμος» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή τις περικοπές στα εξοπλιστικά, λίγο πριν την ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Καμμένος έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση «εμείς τελειώσαμε» προς τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια βγήκε από την αίθουσα της Ολομέλειας. Πίσω του σχεδόν έτρεξε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για να προλάβει τα χειρότερα.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ένα σημείωμα, εκείνος ζήτησε τον λόγο και προχώρησε σε διευκρινίσεις. «Τα 100 εκατ. ευρώ το 2015 θα βρεθούν από το περίσσευμα του φετινού προϋπολογισμού. Τα 200 εκατ. ευρώ για το 2016 από πωλήσεις εξοπλιστικών. Παρόλο που λέει τις λέξεις “προσωπικό” και ”προμήθεια” πουθενά δε λέει για τα ποσοστά, πουθενά δε λέει πόσο πρέπει να είναι από το ένα και πόσο από το άλλο. Όταν έρθει το νομοσχέδιο μπορεί το ελληνικό κοινοβούλιο να αποφασίσει πώς θα βρεθο��ν αυτές οι οικονομίες. Θα ισχύουν από το 2015 οι μειώσεις εξοπλισμών κατά 200 εκατομμύρια ευρώ», εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος.

Λίγο αργότερα, στην ομιλία του ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στο θέμα και έδειξε πόσο ενοχλήθηκε, τονίζοντας: «Άκουσα τις διευκρινίσεις του υπουργού Οικονομικών. Οι περικοπές θα γίνουν από πωλήσεις υλικού. Ούτε ένα ευρώ από προσωπικό. Και αυτό θα το διασφαλίσω προσωπικά και εγώ και ο υφυπουργός Άμυνας».

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top