Μεϊμαράκης: «Κανένας Πρωθυπουργός δεν μας έφτασε τόσο κοντά στη χρεοκοπία»

«Εμείς θέλουμε μέχρι την Κυριακή να γίνει συμφωνία γιατί θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη»

Μεϊμαράκης: «Κανένας Πρωθυπουργός δεν μας έφτασε τόσο κοντά στη χρεοκοπία»

​Την πεποίθηση του ότι η χώρα θα καταφέρει όχι μόνο να μείνει στην Ευρώπη, αλλά και να ζήσουμε σε αυτή με ισότιμο τρόπο εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής από το βήμα της Βουλής.

Ο ίδιος κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση να μην διακινδυνεύσει τη θέση την χώρα μας στην ΕΕ, ενώ τόνισε ότι νιώθει συμπόνια για την Αλέξη Τσίπρα μιας και ξέρει πως είναι να παίρνει μέτρα που «είναι σίγουρος ότι δεν θέλει να πάρει αλλά πρέπει».

2331779.jpg

«Θέλουμε συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη, εμείς θέλουμε κύριε Πρωθυπουργέ να σας εξουσιοδοτήσουμε να πάτε εκεί, έχοντας την ευθύνη και να κλείσετε τη συμφωνία. Δεν θα κάνουμε ανάλυση της συμφωνίας. Καταλαβαίνουμε την αγωνία του ελληνικού λαού και ξέρουμε από διαπραγματεύσεις. Σας καταλαβαίνω πολύ καλά. Γιατί κάνετε το καθήκον σας, το εθνικό σας καθήκον, ενώ όταν ήμασταν εμείς στην θέση σας, εσείς μας λοιδορούσατε.

Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Είμαι σίγουρος γιατί ξέρω περίπου τι έχετε περάσει και είμαι σίγουρος ότι αυτό που γίνεται δεν το θέλετε. Δεν θα ήθελα τέλος να παρασυρθώ γιατί πολλά μας είχατε πει και στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν θα πω τίποτα, διότι θα πάρετε επώδυνα μέτρα που είναι όμως για το καλό της χώρας. Και αυτό κάναμε και εμείς. Σας στηρίζουμε, δεν καθόμαστε από έξω όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαστε μαζί σας. Το μείγμα των πολιτικών που θα επιλέξετε δεν πιστεύω ότι είναι ανάγκη να τα συζητήσουμε σήμερα. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να μας πει ότι θέλω την εξουσιοδότηση για να φέρω συμφωνία. Την Κυριακή θα πρέπει να έχουμε τελειώσει. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα είναι η χώρα μετά την Κυριακή».

2331778.jpg
Κατά την ομιλία του, όμως, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με την πορεία της χώρας, λέγοντας πως ήταν σε καλύτερη κατάσταση πριν έξι μήνες, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, για να μην ολοκληρωθεί το προηγούμενο πρόγραμμα.

«Πράγματι κανένας πρωθυπουργός δεν έφτασε ένα τριήμερο πριν μας βγάλει από την Ευρώπη. Η χώρα ήταν καλύτερα πριν δύο μήνες, πολύ καλύτερα πριν 4 μήνες και πάντως πάρα πολύ καλύτερα τον Δεκέμβριο του 2014 όταν μας οδηγήσατε σε εκλογές», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς όταν ήταν εθνικά αναγκαίο υπογράφαμε και χωρίς αυτή την εξουσιοδότηση αισθανόμενοι αυτό το εθνικό συμφέρον».

Στο τέλος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε: «Είμαστε μαζί σας σε αυτήν την πορεία γιατί θέλουμε να σωθεί η χώρα. Μας ενώνει η Ελλάδα, μας ενώνει η Ευρώπη, μας ενώνει το ευρώ, μας ενώνει η κοινή πορεία».

2331789.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top