Σε λίγη ώρα τελικά ξεκινά η Ολομέλεια - Ίσως δεν προεδρεύσει η Κωνσταντοπούλου

Για να γραφτεί σε νέα μέρα στα πρακτικά – Τις πρώτες πρωινές ώρες η ψηφοφορία - Πρ. δημοσίευση: 22.05

Σε λίγη ώρα τελικά ξεκινά η Ολομέλεια - Ίσως δεν προεδρεύσει η Κωνσταντοπούλου

Μπορεί να ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19.00, ωστόσο η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βου��ής θα ξεκινήσει λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε διάσκεψη των Προέδρων στις 22.15 για να εξεταστεί το πότε τελικά θα συνεδριάσει η Ολομέλεια, ώστε να τεθεί στη Βουλή η κυβερνητική πρόταση και ψηφίσει αν εξουσιοδοτεί τον Πρωθυπουργό να μεταβεί στις Βρυξέλλες για συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Βουλής επιθυμούσε να μην ξεκινήσει πριν τα μεσάνυχτα, που θα έχουμε περάσει σε ξημερώματα Σαββάτου, ώστε στα πρακτικά της Βουλής να μην υπάρχουν δύο συνεδριάσεις την ίδια μέρα! Μάλιστα, φέρεται να διατύπωσε την άποψη να ξεκινήσει νωρίς το πρωί του Σαββάτου!

Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τα κόμματα να ζητούν να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό! Τελικά, αποφασίστηκε να ξεκινήσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ώρα της ψηφοφορίας αποφασίστηκε να είναι στις 03.00.

Ίσως δεν προεδρεύσει η Κωνσταντοπούλου

Την ίδια ώρα, η Πρόεδρος της Βουλής φέρεται ενοχλημένη από το γεγονός ότι θα γίνει μια ψηφοφορία στη Βουλή για να εξουσιοδοτηθεί η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σκληρά μέτρα και ενδέχεται να μην προεδρεύσει.

Εξάλλου, κοινοβουλευτικές πηγές επισημαίνουν ότι η κα Κωνσταντοπούλου ενδεχομένως να προτιμήσει μια μέση λύση και να ψηφίσει «παρών», ώστε ούτε να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση για τα σκληρά μέτρα αλλά και ούτε να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top