Copy-paste: Σχεδόν ίδια με την πρόταση Γιούνκερ του δημοψηφίσματος, η ελληνική πρόταση!

Τα 44 από τα 53 σημεία είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΙΑ!

Copy-paste: Σχεδόν ίδια με την πρόταση Γιούνκερ του δημοψηφίσματος, η ελληνική πρόταση!

Την επισήμανση ότι η ελληνική πρόταση είναι ίδια στο 95% με την πρόταση του Γιούνκερ που απορρίφθηκε με 61% στο δημοψήφισμα έκανε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διευκρινίζοντας ότι ακόμη δεν έχουμε δει τις προβλέψεις για το χρέος και το αναπτυξιακό πακέτο, δηλαδή «τα δύο καλά που θα συνοδεύουν το ένα κακό, τα σκληρά μέτρα», η κα Μακρή επεσήμανε ότι από τα 53 σημεία της πρότασης Γιούνκερ, τα 44 είναι απολύτως ίδια στην ελληνική πρόταση!

«Πρόκειται ουσιαστικά για ένα copy-paste, για να διασφαλιστεί προφανώς ότι οι δανειστές δεν θα τα απορρίψουν» υπογράμμισε η κα Μακρή, τον��ζοντας ότι σε άλλα 5 παρατηρούνται ελάχιστες διαφορές: «Πχ. αντί για πλήρες άνοιγμα που ζητούσε ο Γιούνκερ, εμείς λέμε πλήρες άνοιγμα εκτός από την αγορά των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων».

Σύμφωνα με την κα Μακρή, μόλις σε 3 σημεία εντοπίζονται σημαντικές διαφορές, στον ΦΠΑ στα νησιά, στις αμυντικές δαπάνες και την σταδιακή εφαρμογή της προκαταβολής του φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τέλος, η ίδια επεσήμανε μια σημαντική λεπτομέρεια: «Το κείμενο εισάγει κάτι καινούργιο. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι αν δεν πετύχει τους στόχους θα φέρει νέα μέτρα: αύξηση 1% στο φόρο των επιχειρήσεων και αύξηση στο φόρο ενοικίων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top