Δημοσκόπηση: Συμβιβασμό ζητά από την κυβέρνηση το 75% των Ελλήνων

Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ: Στις 19,4 μονάδες η διαφορά

Δημοσκόπηση: Συμβιβασμό ζητά από την κυβέρνηση το 75% των Ελλήνων

Την επιθυμία της για συμβιβασμό με τους δανειστές και παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη εκφράζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά».

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι της ΝΔ, με τη διαφορά να είναι στο 19,4%.

Ειδικότερα:

  • Στην ερώτηση "Τι θα θέλατε; Να βρεθεί συμβιβασμός ή να μείνει ανυποχώρητος ο πρωθυπουργός;", το συντριπτικό 75% επιθυμεί συμβιβασμό σε αντίθεση με το 21% που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει πίσω.

f001.jpg

  • To 77% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, σε αντίθεση με το 14% που θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πάει σε ρήξη.f02.jpg
  • Αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές, το 38,5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 19,1% Νέα Δημοκρατία, το 5,3% Ποτάμι, το 4,3% Χρυσή Αυγή, το 4,2% ΠΑΣΟΚ και το 3,8% ΚΚΕ.

f03.jpg

  • Υπέρ της παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται το 72% των ερωτηθέντων, που πιστεύει πως η αποχώρησή του από την ηγεσία της ΝΔ, θα έχει θετικές επιπτώσεις στο κόμμα, ενώ 6 στους 10 τάσσονται υπέρ της ανάληψης της αρχηγίας από νέο στέλεχος αντί ενός έμπειρου και παλαιότερου στελέχους.

f04.jpg
f06.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top