Ο Ξυδάκης εξηγεί πως το «ΟΧΙ» έγινε… «ΝΑΙ»: «Στεκόμαστε όρθιοι. Λαβωμένοι αλλά όρθιοι»

Με ένα κείμενο στο Facebook

​Με ένα κείμενο στη σελίδα του στο Facebook, το οποίο έχει τίτλο «Στεκόμαστε όρθιοι. Λαβωμένοι αλλά όρθιοι», ο υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης εξηγεί γιατί θα ψηφίσει «ΝΑΙ» στην ελληνική πρόταση που κατατέθηκε στους θεσμούς.

ηκθ.jpg
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Α. Συναντήσαμε το ιστορικό και γεωπολιτικό μας όριο. Προσκρούσαμε στο τείχος του ordoliberalismus.

Β. Το δημοψήφισμα έδειξε και το κοινωνικό όριο: το απέραντο πλήθος του πρεκαριάτου 18-35 ετών, που ψηφίζει Όχι, κατά 70-80%, δηλαδή Όχι στην αιώνια επισφάλεια, τη γενιά που ζητάει μέλλον.

Αυτά τα καινοφανή κοινωνικά υποκείμενα της κρίσης ζητούν τις πολιτικές τους εκφράσεις. Η κυβέρνηση και η Αριστερά καλούνται να αναμετρηθούν με αυτά τα δύο όρια.

Να μετρήσουμε το μπόι μας και τις δυνάμεις μας ενώπιον της ιστορίας και του λαού, να διαχειριστούμε τη δυσχέρεια και την ανάγκη, με δικαιοσύνη και ευθύνη, με αξιώσεις ισότητας και αδελφοσύνης, με δημιουργική φαντασία και σιδερένια αποφασιστικότητα.

Να αναλάβουμε την ευθύνη που μας ανατέθηκε. Η κοινωνία ζητάει δουλειά και ελπίδα, αξιοπρέπεια και φάρμακα, δεν ζητάει αυτοδικαιωμένους εγωισμούς και ιδεοληψίες.

Η κοινωνία ζητάει παραγωγική ανασυγκρότηση, ίδρυση κράτους, περιστολή των καρτέλ της ολιγαρχίας. Η κοινωνία ζητάει να παραχθεί πλούτος και να φτιάξουμε θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά που μεταναστεύει, όχι να διασφαλίζουμε τις συντάξεις των ΔΕΚΟ.

Στεκόμαστε όρθιοι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top