Μπακογιάννη: Είμαστε λίγες ώρες μακριά από χρεοκοπία και Grexit ή συμφωνία

«Δεν είναι η ώρα να κάνουμε απολογισμό και επιμερισμό ευθυνών»

Μπακογιάννη: Είμαστε λίγες ώρες μακριά από χρεοκοπία και Grexit ή συμφωνία

«Είμαστε λίγες ώρες μακριά από μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας και έξοδο από το ευρώ ή μια συμφωνία. Δεν είναι η ώρα να κάνουμε απολογισμό και επιμερισμό ευθυνών» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε –απευθυνόμενη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο- πως «είναι πάρα πολύ εύκολο να κερδίσει εκλογές όταν υπόσχεται στους πάντες τα πάντα και πως υπάρχουν μαγικές λύσεις».

«Τώρα, όμως», συνέχισε, «ήρθε η δύσκολη ώρα της σύγκρουσης με την πραγματικότητα και έχετε εσείς την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και την ευθύνη να φέρετε στη Βουλή των Ελλήνων μια πρόταση που θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ».

Η κα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα έχει πιο εύκολο δρόμο απ’ ότι είχε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: «Εμείς δεν θα σας κάνουμε το βίο αβίωτο. Θα σας δώσουμε την εξουσιοδότηση, την οποία δεν είχαμε ποτέ εμείς. Αλλά με έναν όρο: ότι θα κάνετε διαπραγμάτευση και θα γυρίσετε με συμφωνία. Δεν έχετε εξουσιοδότηση για ρήξη έχετε για συμφωνία. Εγώ δεν θα σας κάνω καμία κριτική σήμερα, ούτε θα πω για αυτά που κάνατε 5 μήνες τώρα και το κόστος που είχαν».

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε πως από τις επαφές τις στις Βρυξέλλες κατάλαβε απόλυτα πως «τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας της Ελλάδας έχουν πάει περίπατο και δεν μας πιστεύουν πλέον».

Η ίδια, παραδέχθηκε ότι και η Ευρώπη έχει κάνει τα λάθη της αλλά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι «θεωρούσε ότι η δική μας δημοκρατία είναι μοναδική και θα αποφασίζαμε εμείς δημοκρατικά για 500 εκ. Ευρωπαίους».

«Εγώ αν είχα διαπραγματευτεί δεν θα είχα φέρει αυτή την πρόταση. Γιατί σκοτώνει την επιχειρηματικότητα, σκοτώνει την αγελάδα που έχει το γάλα. Αλλά εσείς έχετε την ευθύνη, εσείς θα έχετε και την ευθύνη του τελικού προϊόντος που θα φέρετε στη Βουλή. Αλλά μη γυρίσετε ποτέ να πείτε ότι η βουλή σας έδωσε εξουσιοδότηση για ρήξη» κατέληξε η κα Μπακογιάννη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top