Το πρώτο «όχι» από την Ραχήλ Μακρή στη Βουλή

«Δεν ψηφίζω για ξεπούλημα και μειώσεις συντάξεων» ανέφερε

Το πρώτο «όχι»  από την Ραχήλ Μακρή στη Βουλή
Το πρώτο «όχι» από βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας διατυπώθηκε ήδη στη Βουλή και συγκεκριμένα από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.

Η κ. Μακρή αν και δήλωσε ότι γενικά στηρίζει το έργο της Κυβέρνησης κατά την κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών και τα έβαλε με τα… ΜΜΕ για μία ακόμη φορά, στην συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική και στην κυβερνητική πλειοψηφία για την συμφωνία με τους εταίρους καθιστώντας σαφές ότι θα ψηφίσει φίσει «όχι» στην εξουσιοδότηση της Κυβέρνησης.

Όπως συμπλήρωσε, δεν θα ψηφίσει για την μείωση της σύνταξης των γερόντων και το ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.

«Δεν γίνεται κύριοι να αυξήσουμε τα ποσοστά της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας και να μην υπάρχει καμία ελάφρυνση στον άνεργο, τον συνταξιούχο ή τον μικρομεσαίο» τόνισε.

Ακόμη πιο σαφείς έκανε τις προθέσεις της στη συνέχεια: «Δεν θα σας εξουσιοδοτήσω με την ψήφο μου να εξουσιοδοτήσετε το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Εγνατίας, του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, του Ελληνικού».

Έκανε σύγκριση επίσης και πάλι με... τους επαναστάτες του 1821 που τα έβαλαν με υπέρτερες δυνάμεις και ζήτησε να ληφθεί υπόψη η εντολή του λαού. «Οι πολίτες έδειξαν ότι διαθέτουν αρετή και τόλμη, να το δείξει και η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίλησε επίσης για «εντολή που δεν δύναται να υπερβεί με κανένα τρόπο ούτε αυτή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ούτε αυτή του δημοψηφίσματος» και πρόσθεσε: «Κατανοούμε βέβαια την βιασύνη των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού να σύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε έν�� τρίτο μνημόνιο». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top