Φήμες για παραίτηση Λαφαζάνη

Διαψεύδουν υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Φήμες για παραίτηση Λαφαζάνη

​Δίνουν και παίρνουν οι φήμες από το βράδυ της Πέμπτης ότι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ετοιμάζεται να υποβάλει την παραίτησή του, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού συμβουλίου εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις για το πακέτο μέτρων που έστειλε η κυβέρνηση στους θεσμούς.

Πάντως οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Λαφαζάνη να παραιτείται μεν από υπουργός, όμως να στηρίζει με την ψήφο του στη Βουλή τη συμφωνία.

Παρ’ όλ’ αυτά, τίποτα από όσα διαρρέονται δεν έχουν επιβεβαιωθεί, καθώς ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δεν έχει κάνει καμία δήλωση, ενώ αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσερχόμενα στη Βουλή για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διέψευδαν κατηγορηματικά την παραίτηση Λαφαζάνη.

Η Αριστερή Πλατφόρμα αντιδρά έντονα στις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, ενώ ο ίδιος ο Π. Λαφαζάνης την Πέμπτη κράτησε σκληρή στάση.

«Η Ελλάδα επιδιώκει να επιτύχει άμεσα μια συμφωνία με τους θεσμούς. Θέλουμε μια συμφωνία, όμως, που να σέβεται την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού μας και να ανοίγει παράθυρα για μια διέξοδο από τη σημερινή κρίση. Δεν θέλουμε στα δύο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε και ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού, χωρίς μάλιστα να δίνεται καμιά προοπτική στον τόπο. Θέλω να τονίσω προς όλες τις κατευθύνσεις: η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ομηρία από κανέναν. Και κάνουν βαρύτατο λάθος και ατόπημα όσοι στην Ευρώπη τη θεωρούν όμηρο», δήλωσε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι:

«Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και αναφέρομαι σε ΟΛΟ τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στο δημοψήφισμα, δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό ΝΑΙ σε καινούρια μνημονιακά κρεματόρια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top