Φερχόφστατ: Για την κατάσταση στην Ελλάδα φταίνε και οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι

«Η Ελλάδα είναι σύμπτωμα της κρίσης της Ευρώπης»

«Η Ελλάδα είναι σύμπτωμα της κρίσης της Ευρώπης» τιτλοφορείται άρθρο γνώμης του Γκι Φερχόφστατ στην εφημερίδα Politico.

Ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων στην ευρωβουλή τονίζει πως η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται τόσο στους Έλληνες που δεν προχώρησαν ποτέ σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις όσο και στους Ευρωπαίους που επέμειναν σε πολιτικές που έπνιξαν την ελληνική οικονομία.

Ο Φερχόφστατ καλεί τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις αποτυχίες τους και επισημαίνει πως ο μοναδικός τρόπος εξόδου από την κρίση είναι μια νέα προσέγγιση του ζητήματος από όλες τις πλευρές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα πρέπει να καταρτίσει έναν οδικό χάρτ�� ουσιαστικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη φορολογία, τη διαφθορά, την αγορά εργασίας, τον δημόσιο τομέα, κλπ. και η Ευρώπη να εξασφαλίσει στην Ελλάδα την αναγκαία ρευστότητα για την επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά και «μια μακροπρόθεσμη λύση όσον αφορά το ελληνικό χρέος».

«Χρειαζόμαστε μια νέα δραστική προσέγγιση για τις διαπραγματευτικές ομάδες, τόσο την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή. Μια προσέγγιση που θα αναγνωρίζει ότι χρειαζόμαστε μετατόπιση παραδείγματος: πραγματικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα για πραγματική ευρωπαϊκή συνεργασία. Ένα συνολικό πακέτο που θα λειτουργήσει πέρα από τη σημερινή κρίση, αλλά θα οδηγήσει σε ανάπτυξη και ευημερία για τα επόμενα χρόνια» κατέληξε ο επικεφαλής των Φι��ελεύθερων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top