Σοκ: Έως 100 δισ. ευρώ το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα!

Θα περιλαμβάνει και 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Σοκ: Έως 100 δισ. ευρώ το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα!

Έτοιμες δύο απαντητικές επιστολές -οι οποίες όμως δεν θα σταλούν αμέσως καθώς θα γίνει πρώτα αξιολόγηση- έχουν για τις ελληνικές προτάσεις οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR.

Οι δύο αυτές επιστολές είναι πανομοιότυπες εκτός από το τελευταίο σημείο της εισήγησης για το Eurogroup του Σαββάτου, όπου αναγράφουν «αποτελούν καλή βάση» ή «δεν αποτελούν καλή βάση».

Οι προτάσεις της Ελλάδας δεν θα περιέχουν το ποσό της χρηματοδότησης, αυτό θα το βάλουν οι θεσμοί που θα εγκρίνουν -ουσιαστικά- την έναρξη της διαπραγμάτευσης για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, αυτή τη φορά από τον ESM.

Πηγές στη φιλανδική αντιπροσωπεία, τονίζουν ότι τα 50 δισ. ευρώ είναι πολύ χαμηλό ποσό και πως μιλάμε για ποσά από 70 έως 100 δισ. ευρώ!

Το πιθανότερο, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, είναι ένα ποσό γύρω στα 80 δισ. ευρώ, μέσα στα οποίο θα περιλαμβάνονται και 25 δισ. ευρώ σε ομολογιακές εγγυήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι τo Eurogroup έχει οριστεί για τις 15.00 το Σάββατο, ενώ στις 10.30 της ίδιας μέρας θα συνέλθει το Euroworking Group.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top