11-12 Ιουλίου: Το Σαββατοκύριακο που ΔΕΝ θα ξεχάσουμε ποτέ! ΔΕΙΤΕ τι μας περιμένει

Το πρόγραμμα, τα μέτρα, οι διεργασίες και τα ραντεβού πριν τις μεγάλες αποφάσεις

11-12 Ιουλίου: Το Σαββατοκύριακο που ΔΕΝ θα ξεχάσουμε ποτέ! ΔΕΙΤΕ τι μας περιμένει

​Κόκκινο… θα χτυπήσει το πολιτικό θερμόμετρο αυτό το Σαββατοκύριακο, που όπως όλα δείχνουν θα είναι το κρισιμότερο του καλοκαιριού, καθώς θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας. Η ατζέντα ετοιμάστηκε, τα επίσημα ραντεβού κλείστηκαν, αυτό που παραμένει άγνωστο ακόμη είναι το ακριβές περιεχόμενο των προτάσεων και των αποφάσεων που θα συζητήσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης για να συζητηθούν διεξοδικά οι ελληνικές προτάσεις.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, θα συνεδριάσει το EuroWorking Group με τα τεχνικά κλιμάκια να βάζουν στο μικροσκόπιο τις προτάσεις που θα καταθέσει η Αθήνα.

Την Κυριακή, η σύνοδος κορυφής των χωρών της ευρωζώνης έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 (ώρα Ελλάδος) ενώ λίγο αργότερα, στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο μέτρων, ύψους 10 – 13 δισ. ευρώ με σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και πλήρη αναδιαμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να πειστούν οι Ευρωπαίοι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Την ώρα που στις Βρυξέλλες τα ελληνικά κλιμάκια υπό τον υπουργό Οικονομικών Ε.Τσακαλώτο γράφουν και σβήνουν, στην Ελλάδα η αντιπολίτευση φαίνεται να διατηρεί έντονες επιφυλάξεις για την κυβέρνηση, γι αυτό και εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια με βασικό στόχο να αποτραπεί ο κίνδυνος ενός Grexit.

- Το θετικό σενάριο είναι να έρθει μια συμφωνία και να ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία.

- Το πρώτο αρνητικό σενάριο που βάζουν στο τραπέζι, αφορά στο να φτάσει η συμφωνία στη Βουλή αλλά κάποιοι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μην τη στηρίξουν. Σε αυτή την περίπτωση, θα κληθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τη στηρίξουν. Αυτό, όμως, θα σημάνει ίσως και απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση και πιθανόν τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με ή χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.

- Απευκταίο, τέλος, είναι το σενάριο να μην υπάρξει συμφωνία. Τότε τα κόμματα της αντιπολίτευσης φέρονται έτοιμα να δράσουν συντονισμένα, σε συνεργασία και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, πάντως, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος απέρριψε κάθε σενάριο λέγοντας πως το Ποτάμι δεν συμφωνεί με απόψεις που έχουν ακουστεί, σχετικά με το να γίνει νέο δημοψήφισμα, εκλογές, συνεδρίαση στη Βουλή ή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, η κινητικότητα στο προεδρικό Μέγαρο είναι μεγάλη και οι συναντήσεις πολιτικών αρχηγών με τον Π.Παυλόπουλο δίνουν ��αι παίρνουν, ενώ πολλά σημαντικά ραντεβού διεξάγονται για το ελληνικό ζήτημα και στην βελγική πρωτεύουσα. Ανάμεσα στις συνομιλίες που θα ξεχωρίζουν θα είναι αυτές που θα έχει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Σ.Θεοδωράκη και την Ν.Μπακογιάννη από τη ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top