Βουλευτές και δημοσιογράφοι σε πηγαδάκι με Βαρουφάκη:Δηλώσεις ΣΟΚ για Σόιμπλε και Grexit

Δείτε ΦΩΤΟ από όλα όσα έγιναν στο καφενείο της Βουλής-Πρώτη ανάρτηση:09/07/2015 13:55

Βουλευτές και δημοσιογράφοι σε πηγαδάκι με Βαρουφάκη:Δηλώσεις ΣΟΚ για Σόιμπλε και Grexit

​Μπορεί ο Γ. Βαρουφάκης να μην είναι πλέον στην πρώτη γραμμή των πολιτικών εξελίξεων και να μην πολιορκείται από τους δημοσιογράφους που του έστηναν καρτέρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, παραμένει όμως το επίκεντρο της προσοχής όπου βρίσκεται. Έτσι συνέβη και σήμερα, στο καφενείο της Βουλής, όπου τον συνάντησε ομάδα βουλευτών και αμέσως έστησαν γύρω του πηγαδάκι, προφανώς για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών που θα κρίνουν και το μέλλον της χώρας.

IMG_6277.jpg

Ο Γ. Βαρουφάκης δεν μπόρεσε όμως να αντισταθεί στο να μιλήσει και στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που τον πλησίασαν για μια δήλωση. Αυτό που προκάλεσε μάλιστα εντύπωση ήταν το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε απαξιωτικά για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την παρουσία του πρωθυπουργού εκεί την Τετάρτη.

IMG_6276.jpg

Ενδεικτικό είναι ότι σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν όσα έγιναν στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν ένα συν στις διαπραγματεύσεις, απάντησε "ουδέν σχόλιο", όμως μετά από επιμονή των δημοσιογράφων που του επεσήμαναν ότι αρκετοί συνάδελφοί του χαρακτήρισαν "ιστορική στιγμή" την παρουσία του πρωθυπουργού εκεί, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε:

"Δεν έχω την καλύτερη άποψη για το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι κοινοβούλιο, είναι ένα σώμα που δεν νομοθετεί. Είναι μη κοινοβούλιο".

IMG_6275.jpg

Όσο για το τι περιμένει ο ίδιος ότι θα συμβεί τη Δευτέρα, ο πρώην υπουργός είπε ότι καταλαβαίνει τον Ε. Τσακαλώτο, τον οποίο χαρακτή��ισε φίλο του και ότι η συμπαράστασή του στον νέο υπουργό είναι "σιωπηλή και ενεργή". "Είμαι πίσω του και τον νιώθω", είπε ο κ. Βαρουφάκης.

«Θα ήθελα να υπάρξει συμφωνία αρκεί να είναι συμφωνία λύση. Για την ώρα δεν μπορούμε να προδικάσουμε κανένα αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτοντας πως στην Γερμανία υπήρχε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ.Βαρουφάκη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει «μετρημένο» πλάνο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και «αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για να το πετύχει».

Στο ερώτημα εάν οι Γερμανοί έχουν υπολογίσει το κόστος ενός Grexit, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε, ότι ο κ.Σόιμπλε θεωρεί πως οι απώλειες είναι ελεγχόμενες.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο κ.Σόιμπλε είναι ο μόνος Υπουργός της Ευρωζώνης με συντεταγμένη σκέψη και συγκεκριμένο πλάνο, ενώ ελέγχει απόλυτα την πλειοψηφία του Eurogroup, εκτός από τον... υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.

IMG_6274.jpg

Σε ερώτηση επίσης αν έχει επικοινωνήσει με τον Α. Τσίπρα απάντησε και πάλι "ουδέν σχόλιο", ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει αν θα είναι θετική ή αρνητική η έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Χαρακτηριστικός ήταν τέλος ο διάλογος που είχε με έναν δημοσιογράφο που τον αποκάλεσε "κύριο υπουργό".

Δ: κ. υπουργέ
Β: Δεν είμαι υπουργός. Βουλευτής είμαι
Δ: Μια φορά υπουργός πάντα υπουργός
Β: Όχι προτιμώ να είμαι βουλευτής και να με λέτε Γιάνη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top