ΕΚΤΑΚΤΟ τηλεφώνημα Τσίπρα-Τουσκ:Μηνύματα στα Λατινικά μας στέλνει ο πρόεδρος του ΕΣ

O διάλογος και τα... τιτιβίσματα για το χρέος

ΕΚΤΑΚΤΟ τηλεφώνημα Τσίπρα-Τουσκ:Μηνύματα στα Λατινικά μας στέλνει ο πρόεδρος του ΕΣ

​"Φωτιά" παίρνουν τα τηλέφωνα τα τελευταία 24ωρα! Οι κλήσεις Ελλάδα-Βρυξέλλες κοντεύουν να ρίξουν το δίκτυο, όσο πλησιάζουμε στην στιγμή που ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ θα αντικρύσει τις νέες ελληνικές προτάσεις.

Το μεσημεράκι της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος και γνωστοποίησε το τηλεφώνημα μέσω twitter!

«Μόλις μίλησα με τον Αλέξη Τσίπρα. Ελπίζουμε να λάβουμε συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις σήμερα», έγραψε ο Τουσκ, στον λογαριασμό του.

Λίγο αργότερα, με νέα ανάρτηση ο κ.Τουσκ πρόσθεσε ότι «οι ρεαλιστικές προτάσεις της Αθήνας θα πρέπει να συνδυαστούν με μία ρεαλιστική πρόταση των δανειστών για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να βγουν όλοι κερδισμένοι».

Ωστόσο, όπως επισήμανε με ένα τρίτο tweet o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «ό,τι κι αν συμβεί τελικά, η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα δεν δικαιολογεί τη λανθασμένη οικονομική φιλοσοφία, που προκάλεσε την κρίση».

Μάλιστα, για να υπογραμμίσει το «μήνυμά» του, ο Τουσκ χρησιμοποίησε και την γνωστή ρήση του Κικέρωνα, «Magnum vectigal est parsimonia», που σημαίνει «η οικονομία είναι μεγάλο έσοδο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top