Συνάντηση Παυλόπουλου-Μεϊμαράκη στο Προεδρικό Μέγαρο με αιχμές για τον Τσίπρα

Αναλυτικά το παρασκήνιο και οι δηλώσεις

Συνάντηση Παυλόπουλου-Μεϊμαράκη στο Προεδρικό Μέγαρο με αιχμές για τον Τσίπρα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

VAGGELAS.jpg

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ.Μεϊμαράκης είπε στους δημοσιογράφους, ότι θα βγει …σχετικό ανακοινωθέν, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία.

«Η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη για να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, αυτή είναι η εντολή που έχει σήμερα ο κύριος Τσίπρας» τόνισε ο κ.Μεϊμαράκης, ενώ στην ερώτηση αν ο κ.Παυλόπουλος θα μπορούσε να έχει μια άλλη ευθύνη σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχτούν, όπως συμφωνήθηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να απαντήσει.

Μεϊμαράκης: Η κατά μόνας ενημέρωση των αρχηγών δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό

VAGGELIS2.jpg

Νωρίτερα, στον διάλογο που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες, ο κ.Μεϊμαράκης εξέφρασε την διαφωνία του με την κατά μόνας ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό, καλώντας παράλληλα τον κ.Τσίπρα να πει το μεγάλο «ΝΑΙ» για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

«Ανεξαρτήτως συμπαθειών, είναι κρίσιμες οι ώρες, είναι θέμα θεσμικό», είπε ο κ.Μεϊμαράκης, εκφράζοντας τη θέση του, ότι η ενημέρωση των αρχηγών θα έπρεπε να είναι κοινή, καθώς «η κατά μόνας ενημέρωση που δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό».

«Αυτά τα ζητήματα δεν είναι ζητήματα που μπορούν να συζητούνται προσωπικά μεταξύ δύο ανθρώπων, ούτε είναι θέματα κοινωνικών σχέσεων», πρόσθεσε .

Επανέλαβε παράλληλα ότι βούληση της Ν.Δ. ήταν πάντα η εθνική συνεννόηση και διαβεβαίωσε πως «θα είμαστε παρόντες στην πρόταση του Πρωθυπουργού που είπε ότι αν πάρει ένα μεγάλο ‘όχι’ θα πει ένα βροντερό ‘ναι’». Σε αυτή την περίπτωση, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης η συμφωνία θα έχει μια μεγάλη απήχηση στη Βουλή, «έστω και αν κάποιοι από το κόμμα του κ. Τσίπρα ψηφίσουν διαφορετικά».

«Η Ελλάδα στο ευρώ είναι κόκκινη γραμμή», κατέληξε, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να τηρούνται οι θεσμικές διαδικασίες κατά την ενημέρωση της αντιπολίτευσης.

Ο κ.Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον κ.Μεϊμαράκη πάντως ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, πράγμα που το αναγνώρισε και ο πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει πρόθεση ρήξης, ούτε καν σκέψη» πρόσθεσε

«Είναι πολύ σημαντικό που βρεθήκαμε όλοι ενωμένοι. Είμαι απόλυτα β��βαιος ότι έτσι όπως η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, έτσι ακριβώς και σήμερα βάζει πλάτη σε αυτή την πορεία, η οποία είναι μονόδρομος» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχαριστώντας για ακόμη μια φορά τον κ.Μεϊμαράκη για την συμβολή του στο κόμμα.

«Συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας, αυτή την κρίσιμη στιγμή είστε πρόεδρος της ΝΔ» πρόσθεσε.

VAGGELIS3.jpg

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top