ΓΡΑΦΗΜΑ: Ποιοι είναι οι ηγέτες που επιθυμούν το Grexit και ποιοι παλεύουν για να αποφευχθεί

Η La Stampa αποτυπώνει την παράταξη των… στρατοπέδων στη Σύνοδο Κορυφής

ΓΡΑΦΗΜΑ: Ποιοι είναι οι ηγέτες που επιθυμούν το Grexit και ποιοι παλεύουν για να αποφευχθεί

​48 ώρες! Αυτό είναι το περιθώριο της Ελλάδας για να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Αν δεν συμβεί αυτό η απειλή του Grexit θα γίνει πραγματικότητα, ικανοποιώντας όσους Ευρωπαίους ηγέτες έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ αυτού του ενδεχομένου.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa μάλιστα με ένα γράφημα, αποκαλύπτει ποιες είναι οι χώρες που επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ποιοι εκείνοι που το απεύχονται φανατικά, αλλά και εκείνοι που ναι μεν δεν θέλουν ένα Grexit, αλλά ακούν όλες τις απόψεις.

grafiko.jpg

Υπέρ του Grexit λοιπόν τάσσονται η Σλοβενία, η Εσθονία, η Γερμανία, η Σλοβακία, η Φινλανδία, η Λιθουανία, η Λετονία, το Βέλγιο, η Αυστρία και η Ολλάνδία.

Στο… αντίπαλο στρατόπεδο, εκείνων που δεν θέλουν επουδενί το Grexit, είναι η Ιταλία, η Γαλλία, η Κύπρος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που εκπροσωπήθηκε από τον Ζ. Κ. Γιούνκερ και το Ευρωκοινοβούλιο που εκπροσωπήθηκε από τον Μ. Σουλτς.

Υπάρχουν βέβαια και οι χώρες που λένε πως θα έπρεπε να αποφευχθεί το Grexit αν είναι δυνατόν και έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους για να ακούσουν όλα τα επιχειρήματα.

Αυτές είναι το Λουξεμβούργο, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Μάλτα, η Πορτογαλία, αλλά και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top