Μητρόπουλος:Είμαστε σε τραγική κατάσταση.Θέλουν βίαιη βουλγαροποίηση της κοινωνίας μας

Καλεί τον Τσίπρα να πολεμήσει όσο μπορεί καλύτερα για τον λαό

​Mαύρα και άραχνα είναι και θα είναι τα … πράγματα στην Ελλάδα εξαιτίας των δανειστών. Αυτό εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος,μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA", επισημαίνοντας ότι η σφοδρότητα των απαιτήσεών των εταίρων δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

«Είμαστε σε μια κατάσταση τραγική, όπου στα πλαίσια μιας ένωσης περιφερειακής έστω κ��ι ατελούς υφίσταται απίθανη ταπείνωση και διασυρμό, το δίλημμα που έχουν αφήσει οι δανειστές στο τραπέζι δυστυχώς είναι ή βίαιη βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας ή έξοδος ή αναστολή της σχέσης μαζί τους», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ.Μητρόπουλο, η σύνοδος των 28 την Κυριακή έχει συγκληθεί «και για να μας ταπεινώσουν περαιτέρω και για να εκφοβίσουν τα κράτη παρίες που είναι εκτός Ευρωζώνης» και «θα το χρησιμοποιήσουν ενδεχομένως σε περίπτωση που ο Τσίπρας μείνει όρθιος και μέχρι τώρα το πολεμάει για να βρουν ένα εύσχημο λόγο για να πουν ή αναστέλλεται η σχέση μας με την Ευρωζώνη ή να μας εκφοβίσουν, γιατί νομικά δεν μπορούνε».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε, ��τι δεν είναι υπέρ του Grexit και υπερ της χρεοκοπίας και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να πολεμήσει ο,τι μπορεί καλύτερα για το λαό», αναγνωρίζοντας όμως ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Αναφορικά με την στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία είπε, ότι «το κλάμα των γερόντων στις ουρές (σσ των ΑΤΜ) αναθεώρησε τη στάση και βέβαια δεν παίζει ρόλο, τόσο η υστεροφημία και η ιδεολογική εμμονή ενός βουλευτή και αντιπροσώπου του έθνους, όσο η χρεοκοπία της χώρας».

«Όσοι ακόμη κάναμε κριτική για την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν είχαμε φανταστεί την κατάρρευση μιας περήφανης διαπραγμάτευσης, που είχαμε υποσχεθεί στο λαό μας», κατέληξε.

BINTEO

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top