Σακελλαρίδης: «Οι ��ουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση αλλά υπάρχει ιστορική ευθύνη»

«Επιμένει η κυβέρνηση στη βιωσιμότητα του χρέους»

Σακελλαρίδης: «Οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση αλλά υπάρχει ιστορική ευθύνη»

​Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου βοήθησε τη διαπραγμάτευση.

«Δεν πήγαμε άδικα στο δημοψήφισμα, βοήθησε πάρα πολύ στη διαπραγμάτευση», είπε ο κ. Σακελλαρίδης και εξήγησε:

«Μετά το δημοψήφισμα ήρθε η έκθεση του ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκλείψει επιτέλους η αβεβαιότητα. Εάν ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, μετά από την πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, θα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κυβέρνηση το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους».

Ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να υπάρξει σύντομα συμφωνία και να δοθεί τέλος στην αβεβαιότητα, στην οποία ζουν οι Έλληνες εδώ και έξι μήνες.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες τις ημέρες αυτές, γίνονται τέτοιου τύπου συζητήσεις με χώρες με εξέχοντα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να πάμε σε μία συμφωνία που δεν θα έχει παγίδες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο καυτό ερώτημα δε για το αν η σκληρή συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση θα περάσει από τη Βουλή, ο κ. Σακελλαρίδης φάνηκε αισιόδοξος ότι θα περάσει, τονίζοντας ότι η συμφωνία θα τεθεί τόσο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Είμαι σίγουρος ότι θα περάσει και από την ΚΟ και από τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, γιατί σημασία έχει να πατήσουμε στα πόδια μας. Στην ψηφοφορία, η ψήφος θα είναι κατά συνείδηση, αλλά η συνείδηση σε τέτοιες στιγμές ιστορικής ευθύνης κρίνεται ανάλογα», είπε με νόημα.

Σχολιάζοντας τέλος το μπέρδεμα που έγινε με την επικοινωνία του Α. Τσίπρα και το Β. Μεϊμαράκη, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «οι πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου είναι ανοιχτές και ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερωθεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top