Σβήνουν γράφουν τα νέα μέτρα για τη συμφωνία – Οι επόμενες 48 ώρες θα κρίνουν το μέλλον

Σήμερα το EuroWorking Group θα εξετάσει τις ανάγκες της οικονομίας και των τραπεζών

Σβήνουν  γράφουν τα νέα μέτρα για τη συμφωνία – Οι επόμενες 48 ώρες θα κρίνουν το μέλλον

​Πυρετός διαβουλεύσεων πραγματοποιείται ανάμεσα σε Αθήνα και Βρυξέλλες με στόχο να επιτευχθεί επιτέλους ο «έντιμος συμβιβασμός» που επιζητά τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι της.

Μετά από την κατάθεση αιτήματος για νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μέσω του ESM την Τετάρτη, πλέον οι διαδικασίες για ένα τρίτο Μνημόνιο έχουν ξεκινήσει για τα καλά.

Ο Ε. Τσακαλώτος και το επιτελείο του σε συνεχή συνεννόηση με τον Α. Τσίπρα, αλλά και με τη συνδρομή Γάλλων τεχνοκρατών, σβήνουν και ξαναγράφουν μέτρα και καθαρογράφουν το τελικό κείμενο που θα πρέπει να έχει κατατεθεί στους Ευρωπαίους έως τις 08:30 το πρωί της Παρασκευής.

Το κείμενο αυτό θα αποτελέσει ουσιαστικά το νέο Μνημόνιο που έρχεται για την Ελλάδα και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1. Νέα έκτακτη εισφορά
2. Αύξηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις στο 100%
3. Κατάργηση των πρόωρων συντάξεων
4. Εισφορά υπέρ Υγείας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις
5. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εν ενεργεία υπαλλήλους

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο δάνειο που αιτήθηκε η ελληνική κυβέρνηση θα ε��ναι ύψους τουλάχιστον 52 δισ. ευρώ, χωρίς όμως κανείς να αποκλείει το μέγεθος αυτό να μεγαλώσει και άλλο, ανάλογα με τα μέτρα που θα ζητήσουν οι δανειστές.

Άλλωστε το ύψος του νέου προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα θα είναι σήμερα το βασικό αντικείμενο διαπραγμάτευσης στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως να αγγίξει τα 60 – 70 δισ. ευρώ.

Το 48ωρο που διανύουμε θα κρίνει και το αν τελικά θα βγει λευκός καπνός από τις κλειστές πόρτες των Βρυξελλών. Την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο το πρωί θα συγκληθεί το έκτακτο Eurogroup για να εξετάσει τα κείμενα της ελληνικής πλευράς και να δώσει το πράσινο φως για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν έως τον Οκτώβριο ή να τα απορρίψει, οδηγώντας σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top