«Καλή κατ’ αρχήν κίνηση» λένε Γάλλοι-Γερμανοί για το ελληνικό αίτημα στον ESM

Αναποφάσιστη ακόμα η Μέρκελ, θέλει αλλαγές και στην αγορά εργασίας

«Καλή κατ’ αρχήν κίνηση» λένε Γάλλοι-Γερμανοί για το ελληνικό αίτημα στον ESM
Σαν μία καλή κατ αρχήν κίνηση έκριναν γαλλικές και γερμανικές κυβερνητικές πηγές την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης προς τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου, οι αλλαγές στις συντάξεις , το φορολογικό αλλά και η διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα πληρώσει το σύνολο των χρεών της χωρίς να επαναληφθεί αυτό που συμβαίνει με το ΔΝΤ και την καθυστερημένη δόση του τελευταίου μήνα, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την κατ αρχήν θετική εντύπωση της γαλλικής αλλά και της γερμανικής κυβέρνησης.

Η κ. Μέρκελ δεν έχει αποφασίσει ακόμα και η κρίση της θα διαμορφωθεί από τις ελληνικές προτάσεις. Σε αυτές όμως θέλει να δει και αλλαγές στην αγορά εργασίας που δεν θα ακυρώνουν τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Η δέσμευση έναντι της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο θέμα της αγοράς εργασίας, διευκρινίζουν πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, αφορούν το ενδιάμεσο, το «μικρό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα ίσχυε αν είχε συμφωνηθεί ως το τέλος Ιουνίου. Για τη μεγάλη συμφωνία χρειάζονται και αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Όσον αφορά το διπλό νόμισμα, ήταν κάτι που είπε χθες στον κ. Τσίπρα ο κ. Ντάισελμπλουμ, έχει συζητηθεί στο Eurogroup και υποστηρίζεται από τον κ. Σόιμπλε.

Όμως, η ΕΚΤ με μελέτη της έχει υποστηρίξει ότι το διπλό νόμισμα είναι ακατάλληλο για την Ελλάδα και σημαίνει σύμφωνα με νομικούς την έξοδο από την ΟΝΕ. Ακόμα και για να κυκλοφορήσουν Ομολογίες Χρέους (IOU’s) θα χρειασθεί άδεια από την ΕΚΤ, ακόμα και αν την επόμενη Δευτέρα χωρίς συμφωνία μας κόψει τον ELA. Κι αυτό γιατί μέχρι να φύγουμε από το ευρώ με την θέλησή μας, θα είμαστε ακόμα μέλος της Νομισματικής Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top