Φ. Γεννηματά: «Ο Τσίπρας πήγε με εντολή για συμφωνία κ��ι γυρίζει με τελεσίγραφο»

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό

Φ. Γεννηματά: «Ο Τσίπρας πήγε με εντολή για συμφωνία και γυρίζει με τελεσίγραφο»

​Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, μετά από τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες έστειλαν τελεσίγραφο στον Έλληνα πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντάς του ότι ή θα φέρει συγκεκριμένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις έως τις 08:30 το πρωί της Παρασκευής, ή όλα τελειώνουν και η Ελλάδα παίρνει τον δρόμο εκτός ευρώ.

«Μετά την οικτρή αποτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαιτούνται αποφάσεις δύσκολες, επώδυνες, αλλά αναγκαίες και σωτήριες. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Απομένουν μόνο 5 ημέρες», είπε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας προσωπικά και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν πια να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να μεταθέτουν τις ευθύνες τους σε άλλους. Αντί να φέρει την συμφωνία που είχε υποσχεθεί γύρισε με τελεσίγραφο».

Η κα Γεννηματά σημείωσε ότι «η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή, Τα διλήμματα είναι δραματικά! Έφτασε η ώρα της αλήθειας, η ώρα της μεγάλης απόφασης. Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έχει πια μια και μόνη επιλογή, μια και μόνη εντολή, ένα και μόνο δρόμο: Να πει το μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο ευρώ. Να καταθέσει ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση για μια λυτρωτική συμφωνία».

Κατέληξε μάλιστα ότι πριν από τρεις μέρες στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, ο Α. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι θα φέρει λύση που θα ακυρώνει τη ρήξη και το Grexit και θα κατοχυρώνει τη θέση της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ και το ευρώ.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει “λευκή επιταγή”, στον κ. Τσίπρα, στην κυβέρνησή του και σε κανέναν άλλον, για επιλογές , πρωτοβουλίες, παραλείψεις και παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Δεν πρόκειται να γίνει άλλοθι σε σκοτεινά διπλά σχέδια με σκοπιμότητες και κρυφές ατζέντες. Ήταν και είναι απέναντι στους ριψάσπιδες, στους τυχοδιώκτες και τους ψευτοπατριώτες. Γιατί οι πράξεις τους αντικειμενικά ισοδυναμούν με προδοσία και καταστροφή», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top