Α. Σαμαράς: «Σύντομα θα δικαιωθούμε για το έργο μας»

«Είμαστε η μοναδική γέφυρα με την Ευρώπη που δεν μπορεί να καταστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ»

​Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Α. Σαμαρά, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση του Α. Τσίπρα ότι οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή.

«Η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι εξόδου από το ευρώ. Για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι το είπαν στον Α. Τσίπρα ρητά και αυτό θα ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ελλάδα», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Εύχομαι έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξει γραμμή. Η ζημιά που έχει κάνει τους έξι αυτούς μήνες είναι μεγάλη, αλλά η καταστροφή ενός Grexit θα ήταν αδιανόητη».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι τινάζει στον αέρα τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού και τη σχέση του με την Ευρώπη, ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν όλα όσα συνέβησαν αυτούς τους μήνες ήταν ένα σ��έδιο για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, ή ήταν εσφαλμένοι χειρισμοί.

«Τώρα θα γίνει η σύγκριση ανάμεσα στην τωρινή κατάσταση και σε εκείνη που ήταν η χώρα πριν από έξι μήνες. Ό,τι κι αν συμβεί η Ελλάδα μπορεί ακόμα να σωθεί», είπε ο Α. Σαμαράς και ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές της ΝΔ για την στήριξη στην εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

«Καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, να τη βγάλουμε από την ύφεση και τα ελλείμματα. Καταφέραμε να τη βγάλουμε στις αγορές και έξω από το μνημόνιο. Όλα αυτά ανέτρεψαν το έργο που κάναμε. Όμως όσα πετύχαμε έχουν ρίζες και θα αποδειχθούν σωτήρια. Πολύ σύντομα θα δικαιωθούμε για το έργο μας και τις προσπάθειές μας», είπε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι πάντα παρών.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ελλάδα δεν είναι χαμένη υπόθεση και ότι οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν καλά ότι έκαναν σφάλματα τόσο απέναντι στην κυβέρνησή του, όσο και απέναντι στη χώρα.

«Εμείς είμαστε η μόνη γέφυρα της χώρας με την Ευρώπη και αυτή τη γέφυρα δεν μπορεί να την καταστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι ο ίδιος θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και κατέληξε:

«Ο αγώνας μπαίνει τώρα στην πιο αποφασιστική καμπή και θα τον κερδίσουμε μαζί. Εγώ θα είμαι εδώ μαζί σας».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top