ΣΟΚ: Δύο ΤΟΜΟΙ είναι το σχέδιο προετοιμασίας των Ευρωπαίων για ένα ενδεχόμενο Grexit

Πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

ΣΟΚ: Δύο ΤΟΜΟΙ είναι το σχέδιο προετοιμασίας των Ευρωπαίων για ένα ενδεχόμενο Grexit

​«Η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα. Έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit. Έχουμε σχέδιο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχουμε σενάριο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη»! Είναι τα λόγια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής και αποτελούν την πρώτη δημόσια και ξεκάθαρη παραδοχή των Ευρωπαίων ότι έχουν προετοιμαστεί πλήρως για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αν μέχρι τις 08:30 της Παρασκευής δεν έχουν κατατεθεί λεπτομερείς και συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θ. Αθανασίου, κοινοτικές πηγές του αποκάλυψαν ότι το σχέδιο αποτελείται από δύο τόμους και είναι απελπιστικά λεπτομερές και για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα, αλλά και για το τι θα συμβεί στην Ευρώπη.

Όλα δείχνουν ότι πλέον έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής και δεν υπάρχει τίποτα πέρα από την Κυριακή. Τα πράγματα θα τελειώσουν τότε και είναι πολιτική απόφαση αν δεν έχουμε φέρει μέτρα μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σήμερα ο ESM δεν θα απορρίψει την ελληνική αίτηση για βοήθεια, ενώ την Παρασκευή ο Ζ. Κ. Γιούνκερ θέλει να έχει στο γραφείο του τις ελληνικές προτάσεις με πλήρη λεπτομέρεια, οι οποίες θα βασίζονται στις προτάσεις που ο ίδιος κατέθεσε στις 25 Ιουνίου με κάποια επιπρόσθετα μέτρα.

Πάντως οι δύο τόμοι για την αντιμετώπιση ενός Grexit που φέρεται να έχουν καταρτίσει οι Ευρωπαίοι, δεν κατατέθηκαν χθες στη Σύνοδο Κορυφής, και η ελληνική κυβέρνηση δεν τις έχει στα χέρια της. Όμως όσοι εμπλέκονται άμεσα και θα επηρεαστούν από το αρνητικό αυτό ενδεχόμενο τους έχουν και γνωρίζουν καλά τι πρόκειται να συμβεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top