Κομισιόν και ΕΚΤ:Χωρίς μεταρρυθμίσεις ΔΕΝ βοηθάμε την Ελλάδα, πλέον μπορούμε και χωρίς αυτήν

Δηλώσεις από Νουαγιέ και Ντομπρόβσκις

Κομισιόν και ΕΚΤ:Χωρίς μεταρρυθμίσεις ΔΕΝ βοηθάμε την Ελλάδα, πλέον μπορούμε και χωρίς αυτήν

​O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις κάλεσε εκ νέου την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα κατανοητό και αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων στους εταίρους.

ntobrovits1-thumb-large.jpg

«Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας πρέπει να αποφασίσουμε για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης. Ήταν ξεκάθαρο ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να ετοιμάσουν τα σχέδιά τους. Κρίμα που τα σχέδιά τους δεν ήταν εκεί χθες, ελπίζω ότι θα είναι έτοιμοι να τα παρουσιάσουν την Πέμπτη», ανέφερε στην γερμανική τηλεόραση.

«Χρειάζεται να βρεθεί μια λύση πολύ γρήγορα» επεσήμανε, τονίζοντας πως τα προγράμματα βοήθειας σε άλλες χώρες έχουν δείξει πως οι μεταρρυθμίσεις αξίζουν.

Νουαγιέ: Η Ελλάδα είναι στο χείλος της καταστροφής

μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστιάν Νουαγιέ22.jpg

Με δραματικούς τόνους μίλησε και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστιάν Νουαγιέ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα είναι στο χείλος της καταστροφής.

Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης ξεκαθάρισε πως η προσεχής Κυριακή είναι η καταληκτική προθεσμία για μια λύση, διαφορετικά θα επέλθει «χάος» στην Ελλάδα.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις», ξεκαθάρισε ο ��ουαγιέ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η ΕΚΤ έχει ερμηνεύσει τους κανόνες της με τέτοιο τρόπο, ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότερο, τόνισε όμως ότι αυτό δεν μπορεί να εξακολουθήσει επ 'αόριστον.

«Aν δεν υπάρξει συμφωνία, η ΕΚΤ είναι υποχρεωμένη να διακόψει τον ELA» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νουαγιέ είπε πως στην Ελλάδα θα πρέπει να δοθεί περισσότερη βοήθεια μόνον εάν αυτή συνοδευτεί με περισσότερες μεταρρυθμίσεις, εκτιμώντας παράλληλα πως είναι αδύνατο για την Ελλάδα να ανοίξει εκ νέου τις τράπεζες τώρα.

«Χρήμα δεν κυκλοφορεί πλέον στην Ελλάδα και η ρευστότητα που έχει χορηγηθεί από την ΕΚΤ είτε έχει φύγει στο εξωτερικό, είτε έχει μπει κάτω από τα στρώματα. Πρέπει πρώτα να επιστρέψει η εμπιστοσύνη, μέχρι τότε, είναι αδύνατη η κανονική λειτουργία των τραπεζών», προειδοποίησε.

Τέλος, εκτίμησε ότι το ευρώ δεν είναι καταδικασμένο χωρίς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι ενδεχόμενο Grexit θα πρέπει να συνοδευτεί από μέτρα για αύξηση της αξιοπιστίας της ευρωζώνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top