Τσίπρας: «στόχος η βιώσιμη λύση που αποκλείει το Grexit»

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Τσίπρας: «στόχος η βιώσιμη λύση που αποκλείει το Grexit»

​Το ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί με ταχύτητα ώστε έως το τέλος της εβδομάδας να υπάρξει μία οριστική και βιώσιμη συμφωνία που να αποκλείει το Grexit, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

«Θέλουμε μία βιώσιμη και οριστική λύση, η οποία θα βάλει ένα τέλος στη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε τις ελληνικές προτάσεις, όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Περιγράφοντας τους πυλώνες της συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι «βασική κατεύθυνση θα είναι μία δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει ένα ισχυρό πακέτο επενδύσεων, αλλά και την έναρξη συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους».

«Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα, η διαδικασία θα είναι ταχύτατη με στόχο να υπάρχει κατάληξη ως το τέλος της εβδομάδας… Συνειδητοποίησα ότι όλοι κατανοούν ότι δεν έχουμε ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια, έχοντας ως όπλο την ετυμηγορία του λαού που ήταν σαφής και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για μια βιώσιμη συμφωνία, που αποκλείει το Grexit και δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Την Κυριακή κρίνονται ΟΛΑ: Τελεσίγραφο Ευρωπαίων για Μνημόνιο ή Grexit!

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του πρωθυπο��ργού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top