Το τελικό χρονοδιάγραμμα της Κομισιόν για την Ελλάδα

«Συμφωνία μέχρι την Κυριακή το βράδυ»

Το τελικό χρονοδιάγραμμα της Κομισιόν για την Ελλάδα
Μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα τονίζουν στην Κομισιόν αναμένοντας την πρόταση της κυβέρνησης.
Στην περίπτωση που σταλεί το πρωί της Τετάρτης στ��ς Βρυξέλλες η ελληνική πρόταση τότε θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup προκειμένου να την μεταβιβάσει για αξιολόγηση στους θεσμούς.
Την Πέμπτη θα γίνει η εξέταση και η πολιτική αξιολόγηση των προτάσεων, ενώ την Παρασκευή θα γίνει η εκτίμηση του κόστους των μέτρων.
Το Σάββατο θα γίνει έκτακτο Eurogroup και την Κυριακή πρωί Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης. Εάν όλα πάνε καλά, θα ακολουθήσει έκτακτη σύνοδος των χωρών της ΕΕ.
Εάν όλα εξελιχθούν με βάση το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τότε η ΕΚΤ θα αυξήσει τον ELA κατά 100 δισ. ευρώ με στόχο να ανοίξουν οι τράπεζες.
Όσον αφορά το πρόγραμμα «γέφυρα» αυτό ενδέχεται να γίνει προκειμένου να εκταμιευτούν άμεσα 3,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη των τραπεζών του εξωτερικού από τα ελληνικά ομόλογα. Ωστόσο η συγκεκριμένη εκταμίευση θα γίνει με προαπαιτούμενα.
Οι εταίροι θα ονομάζουν τη νέα τριετή συμφωνία μνημόνιο και ζητούν να ψηφιστεί όλη η συμφωνία και να γίνεται στη συνέχεια μηνιαίος έλεγχους από τους θεσμούς.
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top