Αίτημα της Ελλάδας για νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τον ESM

Τσακαλώτος: «Υπάρχει η πολιτική βούληση για ένα νέο ξεκίνημα»

Aίτημα για ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, μαζί με αίτημα για τάχιστη εξέταση του θέματος, αναμένεται να υποβάλλει σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές στις Βρυξέλλες είναι έτοιμη να υποβάλλει και ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τόνισαν πως υπάρχει ευρεία κατανόηση απ' όλες τις πλευρές ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί να συμφωνηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε υπάρχει η ανάγκη για μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία.

Το Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει σε τηλεδιάσκεψη αύριο, θα επιβεβαιώσει την αποστολή του ελληνικού αιτήματος και από εκεί και πέρα το λόγο θα τον λάβουν τα τεχνικά κλιμάκια για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων.

Εφόσον οι θεσμοί ικανοποιηθούν με το αίτημα της Ελλάδας, θα ακολουθήσει Eurogroup το Σάββατο το οποίο θα πει ότι εγκρίνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για πρόγραμμα και θα ακολουθήσει Σύνοδος Κορυφής των κρατών της ευρωζώνης, πιθανότατα την Κυριακή.

«Υπάρχει η πολιτική βούληση για ένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την αποχώρησή του από το κτίριο του Συμβουλίου της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top