Βρυξέλλες: Θα περάσετε με νόμο προαπαιτούμενα πριν οποιαδήποτε βοήθεια!

Ενδεχομένως να είναι 10 ή 12 τα prior actions που θα ζητηθούν

Σε επείγουσα ανάγκη για άμεση εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού βρίσκεται η Ελλάδα καθώς στις 19 και τις 20 Ιουλίου έχουμε ανειλημμένες υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ αντίστοιχα.

Δεδομένου ότι το κανονικό χρονοδιάγραμμα σε μία συμφωνία θα έφερνε την πρώτη εκταμίευση αρκετούς μήνες μετά, η Ελλάδα θέλει μια συμφωνία-γέφυρα για να πάρει τα χρήματα νωρίτερα.

Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, εάν ζητήσουμε αυτά τα χρήματα θα τεθούν προαπαιτούμενα!

«Δηλαδή», διευκρίνισε ο εκδότης της Real News, «ούτε αυτά θα μας δοθούν χωρίς προηγουμένως η ελληνική κυβέρνηση να κάνει κάποια συγκεκριμένα πράγματα που θα μας ζητηθούν, περνώντας κάποιους συγκεκριμένους νόμους».

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον ανταποκριτή του STAR στις Βρυξέλλες Θάνο Αθανασίου, τα prior actions (όπως λέγονται τα προαπαιτούμενα) που θα ζητηθούν από την Ελλάδα «μπορεί να είναι 10 ή 12».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top