«Φόρα παρτίδα» οι προτάσεις στα χέρια του Τσακαλώτου!

Γραμμένες σε χαρτί… ξενοδοχείου

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσήλθε σε μία εξαιρετικά κρίσιμη διαπραγματευτική μάχη για την Ελλάδα, όπως αυτή που διεξάγεται στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, έχοντας ανά χείρας «φόρα παρτίδα» τις ελληνικές θέσεις που επρόκειτο να αναπτύξει στη σύνοδο!

Στα αξιοσημείωτα για την οργανωτική ικανότητα της ελληνικής αποστολής (τουλάχιστον) είναι ότι το σχέδιο ανάπτυξης των προτάσεων δεν ήταν τοποθετημένο καν σε έναν φάκελο και ότι ήταν γραμμένο σε… χαρτί ξενοδοχείου. Με άλλα λόγια περισσότερο χαρτί για τα ψώνια στο super market θύμιζε η «πρόταση», παρά σοβαρή και τεκμηριωμένη προεργασία για την ανάπτυξη των ελληνικών θέσεων!

Στο χαρτί αυτό μπορεί να διακρίνει κάποιος το όνομα του Επιτρόπου της Πιερ Μοσκοβισί, όπως και αναφορές στο θέμα της βιωσιμότητας, στις προηγούμενες συνεδριάσεις του Eurogroup, αλλά και στην πολιτική κατάσταση.

Ο κ. Τσακαλώτος διακρίνεται επίσης να κρατάει τις σημειώσεις του και στην χειραψία που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

tsakalotos me xarti  kai daiselmploum.jpgΣτο χαρτί του κ. Τσακαλώτου διακρίνονται συγκεκριμένα οι παρακάτω αναφορές:

πορεία των εργασιών στα προηγούμενα 4 Γιούρογκρουπ ( οι τελευταίες 2 τηλεδιασκέψεις)

-Η παλιά επιστολή είναι παρωχημένη

-Το συμπέρασμα του Μοσκοβισί

-Τεχνική συζήτηση

-Τράπεζες

-Για την πολιτική κατάσταση

-Απόρριψη

-Προτάσεις

-Περισσότερο εγώ

-Σε βιώσιμα επίπεδα

-Μήνυμα στο λαό

-Πολιτικά με όλα τα κόμματα εκτός ΚΚΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top