Νέες ΒΟΜΒΕΣ από Λαπαβίτσα: Κρατικοποίηση των τραπεζών και ΙΟUs η λύση για την Ελλάδα

"Οι Έλληνες δεν εκβιάζονται" διεμήνυσε

Νέες ΒΟΜΒΕΣ από Λαπαβίτσα: Κρατικοποίηση των τραπεζών και ΙΟUs η λύση για την Ελλάδα

Νέες δηλώσεις-ΒΟΜΒΑ που θα συζητηθούν έκανε ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος και ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθούν να κλείσουν μια συμφωνία στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η προτεραιότητα. Οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν. Είναι ζήτημα επιβίωσης», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο “TheRealNews.com”.

Σύμφωνα με τον κ.Λαπαβίτσα, οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν υποχωρήσεις. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή, ο βουλευτής απάντησε «Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν εναλλακτικές» επικαλούμενος τη λύση των IOUs.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτές είναι ιστορικές στιγμές τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», δήλωσε ο κ.Λαπαβίτσας.

Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, διαμήνυσε. «Όσοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες θα υποκύψουν σε εκβιασμούς, δεν μπορούν να καταλάβουν τον ελληνικό λαό» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει τις πιέσεις από το εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό ώστε οι Έλληνες να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο κ. Λαπαβίτσας είπε χαρακτηριστικά: «Το μόνο που δεν τους είπαν είναι ότι υπάρχει κ��νδυνος για επιδημία σύφιλης».

«Οι Έλληνες απέδειξαν με την ψήφο τους την Κυριακή πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε ακολουθήσει από την πλευρά των πιστωτών. Οι πιστωτές δεν πρέπει να το ξεχνούν αυτό», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ.Λαπαβίτσας τόνισε ότι ήταν προφανές ότι δεν μπορούσε να πάει να διαπραγματευτεί γι’ αυτό αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top