Μ. Βαλς (πρωθυπουργός Γαλλίας): «Υπάρχουν οι βάσεις για μια συμφωνία»

Σκληρή δήλωση από τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας

Μ. Βαλς (πρωθυπουργός Γαλλίας): «Υπάρχουν οι βάσεις για μια συμφωνία»

​«Υπάρχουν οι βάσεις για μία συμφωνία με την Ελλάδα», δήλωσε στο ραδιόφωνο του RTL, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, προσθέτοντας ότι δεν είναι «θέμα ταμπού» η αναδιάρθρωση του χρέους.

«Η Γαλλία είναι πεπεισμένη ότι δεν μπορούμε να αναλάβουμε το ρίσκο μίας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τόσο για οικονομικούς λόγους...αλλά, κυρίως, για πολιτικούς λόγους», σημείωσε ο κ. Βαλς, προειδοποιώντας ότι ένα Grexit θα αποτελούσε «έναν κίνδυνο για την παγκόσμια ανάπτυξη και οικονομία».

«Η Ευρώπη είναι αυτή που διακυβεύεται. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα πάντα για την εξεύρεση μιας συμφωνίας. Η συμφωνία αυτή είναι απαραίτητη, αρχικά για την Ελλάδα γιατί η έξοδός της από την ευρωζώνη θα βυθίσει τον ελληνικό λαό σε μια αβάσταχτη κατάσταση και επίσης είναι απαραίτητη γι�� την συνοχή και την ενότητα της ευρωζώνης και συνεπώς της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Βαλς.

Μ. Ρούτε: «Αν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί σκληρές μεταρρυθμίσεις, όλα θα τελειώσουν»

Σε εντελώς αντίθετο κλίμα οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ολλανδίας, Μ. Ρούτε, ο οποίος εξέφρασε ανοιχτά και ξεκάθαρα την απροθυμία του να διαθέσει περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε σκληρές μεταρρυθμίσεις.

«Αν συνεχιστεί έτσι, αν δεν δεσμευτούν σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, όλα θα τελειώσουν (...) Nα αποφασίσουν έως το τέλος της ημέρας αν θέλουν την παραμονή στο ευρώ», δήλωσε ο κ. Ρούτε στην ολλανδική τηλεόραση και σε έντονο ύφος πρόσθεσε:

«Πίστευαν πραγματικά οι Έλληνες ότι αν ψήφιζαν “όχι” θα ερχόμασταν και θα λέγαμε: “πώς αλλιώς θέλετε τα μέτρα»;

Σημείωσε επίσης ότι αν η ελληνική πλευρά δεν καταθέσει πειστικά μέτρα την Τρίτη στις Βρυξέλλες, τότε η συζήτηση του Α. Τσίπρα με τους άλλους ηγέτες θα τελειώσει γρήγορα.

«Σέβομαι τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά από όσα έκαναν αυτοί και η ομάδα του θα πρέπει να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη μας», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top