ANSA: 7 δισ. ευρώ θα ζητήσει ο Τσίπρας από τους Ευρωπαίους

SZ: Αυτές είναι οι προτάσεις που θα καταθέσει ο Ε. Τσακαλώτος για να επιτευχθεί συμφωνία

ANSA: 7 δισ. ευρώ θα ζητήσει ο Τσίπρας από τους Ευρωπαίους

​Την ελληνική πρόταση που θα παρουσιάσει σήμερα στους 18 ομολόγους του ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, στη συνεδρίαση του Eurogroup, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, η πρόταση που θα παρουσιάσει ο κ. Τσακαλώτος δεν θα διαφέρει και πολύ από εκείνη που απέρριψε με ένα ηχηρό «OXI» ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

sz_1.jpg

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στις ελληνικές προτάσεις παραμένει η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και η αναβολή των μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό και στο συντάξιοδοτικό.

Επίσης η Αθήνα επιμένει να ��ρνείται τις περικοπές των στρατιωτικών δαπανών, ενώ διατηρεί στο 13% τον ΦΠΑ στην εστίαση.

Ελληνικές πηγές άλλωστε διέρρεαν πριν από το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής ότι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών συμφωνήθηκε να αποτελέσει βάση των συζητήσεων η πρόταση Γιούνκερ με κάποιες προσαρμογές.

Την ίδια ώρα το ιταλικό πρακτορείο ANSA, αποκαλύπτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής θα υποβάλλει κατεπείγον αίτημα για χορήγηση 7 δισ. ευρώ ως δάνειο-γέφυρα, ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

ansa-1.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top