Γιατί η Μέρκελ δεν θέλει να λυθεί τώρα το πρόβλημα της ρευστότητας της Ελλάδας

Τι αποκάλυψε ο Τ. Τέλλογλου στο δελτίο ειδήσεων του Star

Η γερμανική κυβέρνηση θα κρίνει την ελληνική πρόταση όταν κατατεθ��ί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και εφ ‘ όσον κρίνει ότι μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση είπε σήμερα το μεσημέρι η Καγκελάριος μιλώντας στον Αλέξη Τσίπρα στο τηλέφωνο. Αλλά όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου στο δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, η Μέρκελ δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα της ρευστότητας πριν κριθεί η ουσία της ελληνικής πρότασης, έστω και κατ’ αρχήν, πριν δηλαδή φτάσει στο κοινοβούλιο της Γερμανίας, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται ότι είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο και π��ιν να ολοκληρωθεί η εξέταση της ελληνικής πρότασης.

Η κ Μέρκελ δεν διατηρεί την θερμή στάση απέναντι στον κ. Τσίπρα που διατηρούσε πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Μάρτιν Γέγκερ είπε σήμερα στο Βερολίνο ότι το πρόβλημα του χρέους αποτελεί για την Γερμανία κόκκινη γραμμή, την αντίθετη από εκείνη της Αθήνας.
Οι Γερμανοί πολιτικοί μιλούν διαρκώς για ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας σαν η χώρα μας να βρίσκεται ήδη έξω από το κοινό νόμισμα. Ο λόγος είναι ότι δεν προτίθενται να λύσουν τόσο γρήγορα το πρόβλημα της ρευστότητας.
Θεωρούν πιο εύκολη μια διάσωση του τραπεζικού συστήματος από το ευρωσύστημα ενώ η χώρα θα έχει χρεοκοπήσει μέσα στο ευρώ και συζητούν ήδη για το πόσα χρήματα θα χάσει η χώρα τους από μια ελληνική χρεωκοπία. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την Ελλάδα με φάρμακα αλλά μια μεγάλη γερμανική εταιρεία, η Φρεζένιους, ανακοίνωσε ότι ορισμένα σκευάσματα δεν θα στέλνονται στη χώρα μας, εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι φορείς του Δημοσίου δεν πληρώνουν.

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top