Μέρκελ και Ολάντ περιμένουν τις προτάσεις Τσίπρα: «Ο χρόνος πιέζει» λένε και αφήνουν αιχμές!

Κοινή συνέντευξη τύπου στο Παρίσι μετά το ελληνικό δημοψήφισμα

Μέρκελ και Ολάντ περιμένουν τις προτάσεις Τσίπρα: «Ο χρόνος πιέζει» λένε και αφήνουν αιχμές!

​«Δεχτήκαμε το μήνυμα των δημοκρατικών κομμάτων, των πολιτικών αρχηγών που συνεδρίασαν σήμερα στην Ελλάδα και εξέφρασαν την επιθυμία τους να παραμείνει η χώρα τους στην ευρωζώνη. Θα έρθει αύριο η ώρα του Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάσει στην Σύνοδο Κορυφής σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις και το πως μπορούν αυτές να μεταφραστούν σε ένα πρόγραμμα που θα έχει διάρκεια» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με την Άνγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν οι δυο τους στο Παρίσι, για τις ελληνικές εξελίξεις μετά το ηχηρό "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τον κ.Ολάντ, η αυριανή Σύνοδος Κορυφής θα καθορίσει την στάση απέναντι στις ελληνικές προτάσεις, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος.

«Η Ευρώπη έχει αξίες» υπενθύμισε ο Γάλλος πρόεδρος .

Μέρκελ: Ο χρόνος πιέζει – Πρέπει η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της

«Αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την απόφαση. Πρέπει να δούμε πως βλέπουν οι υπόλοιπες 18 χώρες της ευρωζώνης το αποτέλεσμα της ευρωζώνης. Η πόρτα των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή» δήλωσε από την πλευρά της η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι προϋποθέσεις για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα από τον ESM. Αύριο ο κ.Τσίπρας πρέπει να μας πει πως θα γίνει αυτό... Ο χρόνος πιέζει... Θέλουμε αυτή την εβδομάδα τις προτάσεις για να μπορέσουμε να δώσουμε λύση» πρόσθεσε η κα Μέρκελ.

«Έχουμε δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα» συνέχισε η κα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας την άποψη της πως η τελευταία προσφορά των εταίρων στην Ελλάδα ήταν "πολύ γενναιόδωρη".

Σύμφωνα με την κα Μέρκελ, «η Ευρώπη μπορεί να σταθεί ακέραιη, μόνο όταν η κάθε χώρα αναλαμβάνει τις ευθύνες της και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τις υπόλοιπες 18 χώρες» τόνισε η κα Μέρκελ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ BINTEO ΤΟΥ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top