Αφού γιόρτασαν την 4η Ιουλίου οι ΗΠΑ, ενδιαφέρθηκαν για την Ελλάδα! ΟΧΙ και …πολύ!

Επιφυλάχθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα ο Λευκός Οίκος-Συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΝΤ

Αφού τελείωσαν τα πυροτεχνήματα, οι παρελάσεις, τα καρναβάλια και τα πανηγύρια στις ΗΠΑ, εν όψει των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας κοινώς γνωστή ως 4η Ιουλίου, η Αμερική έστρεψε το βλέμμα στην ….Ελλάδα.

Η αμερικανική κυβέρνηση σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και θα σχολιάσει τις εξελίξεις, έτσι όπως θα διαμορφωθούν γύρω από το ελληνικό ζήτημα, εν ευθέτω χρόνω. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο οποίος απέφυγε να σχολιάσει επίσημα το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, παραπέμποντας στο... υπουργείο Οικονομικών.

Αξιωματούχος του αμερικανού ΥΠΟΙΚ, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, όταν ρωτήθηκε με τη σειρά του από το STAR είπε: «Σεβόμαστε τη δημοκρατική διαδικασία που έλαβε χώρα στην Ελλάδα και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Εμείς δεν θα προβούμε σε κάποιο σχόλιο απόψε, αλλά θα έχουμε περισσότερα να πούμε,καθώς εξελίσσεται η κατάσταση».

Πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα η Λαγκάρντ

Εν τω μεταξύ, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σήμερα πως είναι έτοιμη «να βοηθήσει την Ελλάδα εάν της ζητηθεί».

«Το ΔΝΤ έλαβε γνώση του χθεσινού δημοψηφίσματος, που έλαβε χώρα στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε την κατάσταση στενά και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα, εάν μας ζητηθεί να το πράξουμε» επεσήμαν�� σχετική ανακοίνωση του Ταμείου.

Σημειώνουμε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θα συγκαλέσει εντός της εβδομάδας ειδική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ώστε να εξετάσει το αίτημα της Ελλάδα για τετράμηνη παράταση της αποπληρωμής του χρέους.

Το Ταμείο, κατόπιν αιτήματος ενός μέλους, μπορεί να αναβάλλει την ημερομηνία αποδέσμευσης μιας επαναγοράς δανειακής υποχρέωσης, αλλά όχι πέρα από μέγιστη περίοδο (5 ετών), εκτός κι αν το Ταμείο καθορίσει, με πλειοψηφία 70% των συνολικών ψήφων, ότι μία πιο μακρά περίοδος δικαιολογείται από το γεγονός, ότι η αποδέσμευση κατά την ημέρα προθεσμίας, θα σήμαινε εξαιρετική δυσχέρεια για το μέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top