Τα τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα μετά το «Όχι»

Deutsche Bank: Πιθανότερα το Grexit ή νέα συμφωνία με κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Για τέσσερα πιθανά σενάρια μετά το ηχηρό «όχι» στο δημοψήφισμα κάνει λόγο η Deutsche Bank, η οποία θεωρεί ότι ένα Grexit δεν είναι διόλου απίθανο.

Σενάριο 1ο: Η ευρωζώνη και οι δανειστές θα προσφέρουν στην Ελλάδα μια συμφωνία. Με καλύτερους όρους. Σύμφωνα με την γερμανική τράπεζα, αυτό είναι το πιο απίθανο σενάριο.

Σενάριο 2ο: Η Ελλάδα χρεοκοπεί και επίσημα αλλά παραμένει στην ευρωζώνη. Οι Ευρωπαίοι ανακεφαλαιοποιούν τις ελληνικές τράπεζες αλλά η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί εγχώριους πόρους για να καλύψει τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της χώρας.

Σενάριο 3ο: Το υψηλό οικονομικό και πολιτικό κόστος από τις κλειστές τράπεζες οδηγεί στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και σε μια νέα συμφωνία με τους εταίρους. Η Deutsche Bank τονίζει ότι είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο.

Σενάριο 4ο: Ελλάδα και δανειστές δεν καταλήγουν σε συμφωνία και ακολουθεί το Grexit. Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, το σενάριο αυτό συγκεντρώνει τις ίδιες πιθανότητες με το 3ο σενάριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top