Βερολίνο: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει βάση για νέες διαπραγματεύσεις. Περιμένουμε προτάσεις»

«Μόνη βάση για τις συζητήσεις είναι η συνθήκη του ESM»

Βερολίνο: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει βάση για νέες διαπραγματεύσεις. Περιμένουμε προτάσεις»
Σαφές μήνυμα στην Ελλάδα πως αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχει βάση για νέες διαπραγματεύσεις» και πως «περιμένουμε να υποβάλλει νέες προτάσεις η Ελλάδα» έστειλε το Βερολίνο σε συνέντευξη Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ και τον εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Μάρτιν Γεγκερ.

«Στο δημοψήφισμα είδαμε με σαφήνεια την απόφαση των Ελλήνων να δεχθούν την αρνητική στάση της κυβέρνησης» τόνισε ο Ζάιμπερτ, ο οποίος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει νέες προτάσεις.

Ο ίδιος, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα, γιατί η χώρα μας δεν τήρησε «τη βασική αρχή “αλληλεγγύη και ίδιες προσπάθειες”».

«Δεχόμαστε την ετυμηγορία του δημοψηφίσματος. Αυτή όμως είναι η βασική αρχή στην ευρωζώνη και είχαμε επιτυχίες αυτά τα 5 χρόνια στην ευρωζώνη προσπαθώντας να λύσουμε τα προβλήματα άλλων χωρών. Η Ελλάδα έχει υπογράψει αυτές τις αρχές», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το αν υπάρχει συνοχή στην ευρωζώνη, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας τόνισε πως είναι καλό σημάδι το ότι «τους προηγούμενους μήνες ότι τα ευρωπαϊκά κράτη ήταν αποφασισμένα να βοηθήσουν και η ευρωζώνη μίλησε με μία φωνή».

Ο Μάρτιν Γέγκερ, από την πλευρά του, σημείωσε πως η βάση για τις συζητήσεις είναι η συνθήκη του ESM και επεσήμανε πως «μόνο σε αυτή τη βάση είναι δυνατή μια βοήθεια στην Ελλάδα».

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει λόγο για αναδιάρθρωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top