Παραιτήθηκε ο Βαρουφάκης - Αιχμές για τους εταίρους

«Θα μείνει στην ιστορία το δημοψήφισμα» - Φήμες για παραίτηση και του Χουλιαράκη

Παραιτήθηκε ο Βαρουφάκης - Αιχμές για τους εταίρους

Η πρώτη είδηση-βόμβα της ημέρας έσκασε!

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος το πρωί μέσω twitter, παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομικών.

«Minister no more» έγραψε ο ίδιος στο twitter, παραπέμποντας σε άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Σημειώνεται ότι από χθες το STAR σας είχε μεταδώσει ότι �� παραμονή του κ. Βαρουφάκη θα αποτελούσε «αγκάθι» στη σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη να προτίθεται ευθέως να ζητήσει την αντικατάστασή του.

Την ίδια ώρα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για παραίτηση του πρόεδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργου Χουλιαράκη, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην ιστορία»

Στο κείμενο που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην ιστορία «ως μια μοναδική στιγμή όπου ένα μικρό κράτος ξεσηκώθηκε κατά των δεσμών του χρέους».

Όπως τονίζει ο ίδιος, αυτό το «Όχι» στο τελεσίγραφο των Ευρωπαίων πρέπει να γίνει γρήγορα «Ναι» σε μια βιώσιμη λύση, η οποία θα περιλαμβάνει «αναδιάρθρωση χρέους, λιγότερη λιτότητα, αναδιανομή πλούτου προς όφελος των αδυνάτων και πραγματικές μεταρρυθμίσεις».

«Για ποιο λόγο παραιτήθηκα»

Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει στο ιστολόγιό του ότι αμέσως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο ίδιος ενημερώθηκε για την προτίμηση κάποιων Ευρωπαίων συναδέλφων του να μην είναι ο ίδιος παρών στα Eurogroup που θα ακολουθήσουν.

«Μια ιδέα που ο πρωθυπουργός έκρινε ότι είναι δυνητικά ωφέλιμη για την επίτευξή συμφωνίας. Για αυτό το λόγο φεύγω από το υπουργείο Οικονομικών σήμερα. Θεωρώ ότι είναι καθήκον να βοηθήσω τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως ο ίδιος κρίνει καλύτερα, το κεφάλαιο που μας κληροδότησε ο ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα» εξηγεί ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει με νόημα: «Είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών».

«Εμείς στην Αριστερά ξέρουμε να δρούμε συλλογικά χωρίς ενδιαφέρον για τα οφέλη της “καρέκλας”. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια να τιμήσουμε τους γενναίους Έλληνες και το περίφημο “Όχι” που κληροδότησαν στους δημοκράτες σε όλο τον κόσμο, μόλις ξεκινά» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top