Παυλόπουλος: Μήνυμα θωράκισης εντός Ευρωζώνης το αποτέλεσμα-Αναλυτικά ο διάλογος με τον Τσίπρα

Στις 10 το πρωί το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, χωρίς τον Μιχαλολιάκο

Παυλόπουλος: Μήνυμα θωράκισης εντός Ευρωζώνης το αποτέλεσμα-Αναλυτικά ο διάλογος με τον Τσίπρα

​Για «μήνυμα θωράκισης εντός Ευρωζώνης» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην διάρκεια της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήγε στο προεδρικό μέγαρο για να ζητήσει σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

ENASS.jpg

«Η ετυμηγορία σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να επιτύχει συμφωνία όπως το απαιτούν οι αρχές και άξιες της Ε.Ε» είπε ο κ.Παυλόπουλος, ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του είπε «το αίτημά σας για Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή θα βοηθήσει σημαντικά».

DIOOSS.jpg

Όπως εκτίμησε ο κ. Παυλόπουλος, πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για υποδειγματική στάση των πολιτικών και για «παράδειγμα δημοκρατίας», τονίζοντας ότι πρέπει να σφυρηλατηθεί η εθνική ομοψυχία και να σχηματιστεί αρραγές μέτωπο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία.

«Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και λογικές και είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε άμεσα σε διαπραγμάτευση και σε έναν έντιμο συμβιβασμό για το καλό της Ε.Ε» είπε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας πως η Ε.Ε. προχωρά μέσα από συμβιβασμούς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε το αίτημα του κ.Τσίπρα για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και έτσι στις 10 το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί και ο κ.Παυλόπουλος θα συζητήσουν όλες τις εξελίξεις και τα σενάρια της διαπραγμάτευσης μετά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, στο συμβούλιο δεν θα συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Μιχαλολιάκος.

TESSERAS.jpg

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε επίσης:

Γιορτάζουμε τη νίκη της Δημοκρατίας και επιστρέφουμε στην διαπραγμάτευση»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top