Προανήγγειλε... παράλληλο νόμισμα ο Βαρουφάκης και μετά από λίγο το πήρε πίσω!

Η δήλωση στην Telegraph και... οι εξηγήσεις μέσω Twitter

Προανήγγειλε... παράλληλο νόμισμα ο Βαρουφάκης και μετά από λίγο το πήρε πίσω!

​Παράλληλο νόμισμα προανήγγειλε με δηλώσεις του στην Telegraph ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ώρες μετά το ΟΧΙ της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

«Ανώτατοι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα δήλωσαν ότι σκέφτονται δραστικά μέτρα για να τονώσουν τη ρευστότητα και το τραπεζικό σύστημα, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δώσει ανάσα στη χώρα» γράφει η εφημερίδα, παραθέτοντας στην συνέχεια δήλωση του έλληνα υπουργού Οικονομικών

«Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, η Καλιφόρνια το 2008 εξέδωσε προσωρινά κουπόνια για να πληρώσει εργολάβους, όταν πάγωσε η ρευστότητα μετά την κρίση της Lehman Brothers. Ο κ.Βαρουφάκης επιμένει ότι αυτό το μέτρο δεν αποτελεί πρελούδιο για Grexit, αλλά μια νομική ενέργεια εντός της απαράβατης ιερότητας της νομισματικής ένωσης.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισαν ότι ήταν μία θεωρητική κουβέντα σε ανύποπτο χρόνο αν δεν υπήρχε συμφωνία, ενώ ο ίδιος υπουργός έσπευσε να δώσει εξηγήσεις μέσω Twitter

«Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη. Η ρευστότητα θα επιστρέψει με την συμφωνία. Η Ευρώπη δεν θα αφεθεί σε παράλληλα νομίσματα» εκτίμησε ο κ.Βαρουφάκης.

gianis-varoufakis.jpg


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top