Σουλτς:Δραματικό το μέλλον της Ελλάδας μετά το ΟΧΙ-Πρέπει να ετοιμάσουμε ανθρωπιστική βοήθεια

"Δύσκολο να ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη"

Σουλτς:Δραματικό το μέλλον της Ελλάδας μετά το ΟΧΙ-Πρέπει να ετοιμάσουμε ανθρωπιστική βοήθεια

​Την ανάγκη να υπάρξει σύντομα ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, προκειμένου να μην πληρώσουν οι φτωχοί το τίμημα του πολιτικού φανατισμού, εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, ο κ.Σουλτς είπε πως το μέλλον της χώρας είναι δραματικό, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Ο κ.Σουλτς κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει τις προτάσεις της, ώστε να μπορέσει να πείσει την Ευρωζώνη και τους θεσμούς, ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός πήρε μια εντολή η οποία τον ενισχύει στην Ελλάδα, αλλά του βάζει μεγαλύτερα δεσμά στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ.Σουλτς, αν δεν υπάρξουν σύντομα σοβαρές προτάσεις από την Ελλάδα, θα έρθουμε αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να πείσει τα 18 άλλα κράτη της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνει σεβαστή η απόφαση, η ανεξαρτησία και η θέληση των Ελλήνων, ενώ αναφερόμενος στις τράπεζες εκτίμησε ότι είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες την Τρίτη.

Μάλιστα, ο κ. Σουλτς αναφερόμενος ειδικά στον Γιάνη Βαρουφάκη, είπε πως δεν είναι σωστό να υπόσχεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top