Παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΝΔ ο Α. Σαμαράς

Προσωρινός πρόεδρος ο Β. Μεϊμαρ��κης

​Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς μετά από την επικράτηση του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Β. Μεϊμα��άκης.

«Από σήμερα παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ και ζήτησα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος και να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι μοναδικός οδηγός του ήταν πάντα η συνείδησή του και η αίσθηση χρέους στην Ελλάδα για να αποφύγει η χώρα οδυνηρές εξελίξεις.

Όπως είπε, η Ελλάδα περνά μια μεγάλη δοκιμασία και η ΝΔ, οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο κ. Σαμαράς σημειώσε ακόμα ότι ο ίδιος πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κράτησε μια τέτοια στάση, ώστε να διευκολύνει τη διακομματική συσπείρωση του "ναι" και τόνισε:

«Ο ελληνικός λαός μίλησε. Σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έγινε με κλειστές τράπεζες. Πάνω σε ερώτημα ασαφές. Και μέσα σε ελάχιστες μέρες. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να φέρει μία συμφωνία αμέσως, όπως και την ευθύνη να απομονώσει τα στοιχεία εκείνα του κόμματος της που τοποθετούνται ανοιχτά υπέρ της δραχμής. Όσοι ψήφισαν "ναι" και πολλοί από όσους ψήφισαν "όχι" θέλουν να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Καλώ την κυβέρνηση να ανατρέψει την εντύπωση ότι το "όχι" θα φέρει την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Ζητώ από τους εταίρους στην Ευρωζώνη να βοηθήσουν την Ελλάδα στην επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα».

«Να εξουδετερώσουμε την απειλή διχασμού», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top