Βαρουφάκης με καλοκαιρινό λουκ: Ο λαός επέστρεψε σήμερα τα τελεσίγραφα

Δηλώσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Βαρουφάκης με καλοκαιρινό λουκ: Ο λαός επέστρεψε σήμερα τα τελεσίγραφα

​«Ο λαός επέστρεψε σήμερα τα τελεσίγραφα». Αυτό δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Φορώντας κοντομάνικο t-shirt, χωρίς πουκάμισα, σακάκια και γραβάτες ο κ.Βαρουφάκης τόνισε ότι από αύριο η ελληνική κυβέρνηση με το ΟΧΙ του λαού θα τείνει χείρα βοηθείας στους εταίρους, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος.

Αναφερόμενος στους προηγούμενους μήνες της διαπραγμάτευσης, ο κ.Βαρουφάκης επέρριψε ευθύνες στους εταίρους που δεν υπήρξε συμφωνία, ενώ τους κατηγόρησε και για τις κλειστές τράπεζες στην Ελλάδα.

«Θα δούμε θετικά ότι το ΔΝΤ προς τιμήν του εξέδωσε έκθεση που επιβεβαιώνει ότι το χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση. Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την ΕΚΤ που τήρησε στάση αναμονής [...] Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την Κομισιόν που θέλουμε να παίξει θετικό ρόλο στην επούλωση της ελληνικής πληγής που είναι και πληγή της Ευρώπης», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.
Ακόμη εμφανίστηκε βέβαιος ότι από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές της και πρόσθεσε ότι «το “όχι” είναι ένα μεγάλο “ναι” στη δημοκρατική Eυρώπη. Είναι ένα “όχι” στο όραμα της ευρωζώνης ως απέραντο σιδερένιο κλουβί των λαών της».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top