Έκτακτο EWG και Eurogroup την Δευτέρα-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για σκληρή στάση από τη μεριά του Βερολίνου

Nein ετοιμάζεται να πει η Γερμανία μετά το ΟΧΙ της Ελλάδας

Έκτακτο EWG και Eurogroup την Δευτέρα-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για σκληρή στάση από τη μεριά του Βερολίνου

​Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με αφορμή τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, που μιλούν ακόμη και για 20 μονάδες διαφορά υπέρ του «ΟΧΙ». Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και Euro working Group.

Τα μαντάτα πάντως που έρχονται από την Γερμανία είναι πολύ ... άσχημα, ��ύμφωνα με πληροφορίες του Star.

Πάγωμα του ELA και δρόμο προς την δραχμή θα εισηγηθεί ο Σόιμπλε

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, την ώρα που κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται να γιορτάσουν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε ετοιμάζεται να περάσει δυναμικά στην αντεπίθεση, κάνοντας εισήγηση για πάγωμα του ELA.

Το μεγάλο προβάδισμα του «ΟΧΙ» στο ελληνικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, δίνει στην δυνατότητα στην Γερμανία να εισηγηθεί αύριο το «πάγωμα» του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το Βερολίνο θα ζητήσει να γίνουν απαιτητά τα δάνεια του EFSF και να μην αυξηθεί ο ELA .

Στην περίπτωση που δεν αυξηθεί ο ELA, οι ελληνικές τράπεζες θα ξεμείνουν από ευρώ και θα οδηγηθούν στην... χρεοκοπία!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κανείς από το Βερολίνο δεν σκοπεύει να επικοινωνήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μπορεί η Γερμανία να μην μπορεί να πάρει μόνη της όλες τις παραπάνω αποφάσεις, ωστόσο μπορεί να τις εισηγηθεί.

Εν τω μεταξύ, έκτακτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα το βράδυ στο Παρίσι ανάμεσα στην Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ και στον Γάλλο πρόεδρο Φ. Ολάντ, ώστε να συζητηθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top