Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι στέλνουν τα μηνύματά τους

Όλη η προσοχή στο αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος - Πρώτη ανάρτηση: 17:11

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι στέλνουν τα μηνύματά τους

​«Η διαπραγμάτευση πρέπει να αρχίσει ξανά τη Δευτέρα ασχέτως αποτελέσματος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μ. Σαπέν την Κυριακή, προσθέτοντας ότι «οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από την ΕΚΤ».

300615102410_0759.jpg

«Η ΕΚΤ έχει ήδη κάνει πολλά για τη διάσωση της Ελλάδας. Η Ελλάδα πρέπει να διασωθεί με υπεύθυνο τρόπο, ακόμα κι αν οι Έλληνες ψηφίσουν “ΟΧΙ”, πρέπει να αναζητηθεί συμβιβασμός την επόμενη μέρα», σημείωσε ο κ. Σαπέν και κατέληξε:

«Ο Ελληνικός λαός ψηφίζει για όλη την Ευρωζώνη».

Σέλινγκ: «Υπολογίζω σε μια πλειοψηφία του “Ναι”. Στο τέλος θα νικήσει η λογική»

«Υπολογίζω σε μια πλειοψηφία για το “ΝΑΙ” στο σημερινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Στο τέλος θα νικήσει η λογική, διότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι δεν πρόκειται μόνο για το μέλλον του ευρώ, αλλά για το μέλλον της Ελλάδας, ως εκ τούτου για το δικό του μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χ. Γ. Σέλινγκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sontag.

selingk.jpg

Σημείωσε μάλιστα ότι με το δημοψήφισμα η ελληνική κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες της, την ώρα που οι πιστωτές έχουν κάνει μεγάλες παραχωρήσεις και είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

«Έχει σημασία όμως να δηλώσει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση τι πραγματικά θέλει, κι αυτό να γίνει τόσο δημόσια, όσο και στις διαπραγματεύσεις», διευκρίνισε ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ και συνέχισε:

«Κατόπιν μπορούμε να επιστρέψουμε άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ραχόι: «Το ευρώ δεν είναι μια λέσχη α λα καρτ»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας πάλι, Μ. Ραχόι εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι το μέλλον της στη ζώνη του ευρώ δεν θα είναι εύκολη.

rajoy.jpg

«Η Ελλάδα αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσης της ευρωζώνης και ελπίζω ότι θα παραμείνει», δήλωσε ο κ. Ραχόι σε ομιλία του σε συνέδριο που οργανώθηκε από το FAES, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας έχει ωφεληθεί πολύ από την ευρωπαϊκή στήριξη.

«Η Ευρώπη ήταν ανέκαθεν αλληλέγγυα και θα παραμείνει. Όμως το ευρώ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μια λέσχη α λα καρτ. Υπάρχουν προδιαγραφές και κανόνες που έχουν στόχο να εξασφαλίσουν την επιβίωσή του. Το μέλλον δεν θα είναι εύκολο, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Όσμπορν: «Ό,τι κι αν αποφασίσουν οι Έλληνες, εμείς έχουμε προετοιμαστεί»

Προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα είναι η Βρετανία μετά το σημερινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Τ. Όσμπορν.

ImageHandler.jpg

«Νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι η ελληνική κατάσταση θα έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία, το οποίο έχει αντίκτυπο και σε εμάς. Δεν μπορούμε να έχουμε ανοσία σε αυτές τις εξελίξεις. Ό,τι κι αν αποφασίσει η Ελλάδα, η Βρετανία έχει προετοιμαστεί», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top