Νέες δηλώσεις Σουλτς: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τους Έλληνες»

«Ίσως να χορηγήσουμε έκτακτες πιστώσεις» δηλώνει τώρα

Νέες δηλώσεις, περισσότερο καθησυχαστικές προς τους Έλληνες σε σχέση με προηγούμενη συνέντευξή του (στην οποία υπήρχε ευθεία προειδοποίηση για «έξωση» από την ευρωζώνη στην περίπτωση «Όχι» στο δημοψήφισμα»), έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Οι Ευρωπαίοι δεν θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες, έστω κι αν το σημερινό δημοψήφισμα καταλήξει σε ένα “όχι” και θα μπορούσαν να χορηγήσουν γρήγορα στην Αθήνα έκτακτες πιστώσεις» επισημαίνει ο ίδιος στην κυριακάτικη έκδοση της Welt.

O Σουλτς ανέφερε ότι «ίσως να πρέπει να χορηγήσουμε έκτακτες πιστώσεις στην Αθήνα ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να λάβουν τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να επιβιώσουν. Υπάρχουν στις Βρυξέλλες κεφάλαια που μπορεί να κινητοποιηθούν γι' αυτό».

Πάντως, ο γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποίησε, ασκώντας εκ νέου κριτική στην ελληνική κυβέρνηση:

«Η κυβέρνηση στην Αθήνα οδήγησε τη χώρα σε ένα αδιέξοδο και ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι' αυτό. Θα τους βοηθήσουμε. Όμως τέτοιες έκτακτες αρωγές δεν αποτελούν μια λύση διαρκείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top