Ο Παππάς είναι αυτός που το έκανε Κούγκι-Από συνεργάσιμος έγινε σκληρός επικριτής των δανειστών

Η Λαγκάρντ τον θεωρεί υπεύθυνο... για το ναυάγιο των συνομιλιών

Ο Παππάς είναι αυτός που το έκανε Κούγκι-Από συνεργάσιμος έγινε σκληρός επικριτής των δανειστών

​Ανάμεσα σε μια διχασμένη ομάδα βρισκόταν ο Πρωθυπουργός, πριν την απόφαση για το δημοψήφισμα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Από τη μία, οι κύριοι Δραγασάκης και Τσακαλώτος φέρονται να ζητούσαν την επανεξέταση της πρότασης των δανειστών και από την άλλη οι κύριοι Παππάς και Βαρουφάκης να τάσσονταν υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, πολλοί λένε ότι ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς ήταν το μοιραίο πρόσωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, ο κ.Παππάς παρέμεινε για αρκετό διάστημα υπεραισιόδοξος ως προς την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά δεν άργησε να χάσει την υπομονή του.
Ο Υπουργός φέρεται, -παρόλη την απογοήτευση του-, να ήταν εκείνος που πριν από λίγο καιρό, είχε απορρίψει το δημοψήφισμα, καθώς είχε την πεποίθηση ότι στο παρά πέντε οι αγορές θα πιέσουν τους πιστωτές προς μια συμφωνία. Όταν όμως, οι ελπίδες του διαψεύστηκαν, λέγεται ότι μετατράπηκε από συνεργάσιμος συνομιλητής σε σκληρό επικριτή των δανειστών.
Μάλιστα, η αλλαγή του αυτή φέρεται να εκνεύρισε και την κυρία Λαγκάρντ, η οποία θεώρησε τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού εκ των κύριων υπευθύνων για το ναυάγιο των συνομιλιών και τον στοχοποίησε ως βασικό υπαίτιο για τον τορπιλισμό της συμφωνίας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top