Ρέντσι: «Η Ιταλία δεν είναι πλέον σύντροφος της Ελλάδας στη δυστυχία»

Επισημαίνει ότι η χώρα του δεν είναι πια το πρόβλημα αλλά βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων

​«Ας πάψουμε να περιγράφουμε την Ιταλία ως τον ασθενή της Ευρώπης, δεν είμαστε πλέον», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TG5, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

Ο ίδιος σημείωσε πως αν η Ιταλία και η Ελλάδα υπήρξαν «σύντροφοι στη δυστυχία», αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα και τόνισε πως η Ιταλία δεν είναι πια το πρόβλημα, αλλά βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων.

«Πριν από τρία - τέσσερα χρόνια ήμασταν (το πρόβλημα). Λέγαμε πάντα, η Ιταλία και η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Ιταλία. Όμως δεν είναι πλέον έτσι», είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν και η επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνουν πως οι Ιταλοί «βρίσκονται στην πλευρά αυτών που επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα».

Ο κ. Ρέντσι έχει πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα τις δηλώσεις για να υποστηρίξει πως η οικονομία της Ιταλίας έχει εξυγιανθεί και είναι προφυλαγμένη από μια διάχυση της ελληνικής κρίσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top