Τσίπρας στο Σύνταγμα: Την Κυριακή θα τους πούμε ΟΧΙ, δεν θα αφήσουμε στα χέρια τους την Ευρώπη

"Οι Έλληνες ξέρουν να επιστρέφουν τα τελεσίγραφα.Ελάτε να γράψουμε ιστορικές στιγμές"

Τσίπρας στο Σύνταγμα: Την Κυριακή θα τους πούμε ΟΧΙ, δεν θα αφήσουμε στα χέρια τους την Ευρώπη

​«Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία… Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε τους εκβιασμούς». Κάπως έτσι ξεκίνησε την κεντρική ομιλία στο Σύνταγμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες πριν ��νοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα, με τις τράπεζες να είναι κλειστές, τα ράφια των σούπερ μάρκετ να αδειάζουν και τους περισσότερους Έλληνες να αγωνιούν για το αύριο των οικογενειών και της χώρας τους.

Όπως ανέφερε, «η δημοκρατία είναι λύτρωση και διέξοδος και ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα, είμαστε όλοι νικητές».

«Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της πάνω στον ελληνικό λαό, στους φτωχούς και τους ανέργους… Σήμερα όλος ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα του στην πλατεία Συντάγματος… Σήμερα δίνουμε μια ευκαιρία στην Ευρώπη να επιστρέψει στην Δημοκρατία και στις ιδρυτικές της αξίες» συνέχισε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας πως την Κυριακή οι Έλληνες θα δώσουν ένα μήνυμα ελπίδας, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας στην Ευρώπη.

oxi.jpg

«Την Κυριακή αποφασίζουμε να μείνουμε στο ευρώ και να προκόψουμε και να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι κανένας «δεν έχει δικαίωμα να μας απειλεί και να απειλεί ότι θα διαιρέσει την Ευρώπη».

«Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στην αρπαγή της Ευρώπης.

«Την Κυριακή θα τους πούμε ΟΧΙ, δεν θα αφήσουμε στα χέρια τους την Ευρώπη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, αντιστεκόμενοι όπως είπε στο "κρεσέντο. τρομοκρατίας και τρομολαγνίας".

oxi3.jpg

«Οι Έλληνες ξέρουν να επιστρέφουν τα τελεσίγραφα, και το έχουν αποδείξει… Σας καλώ να ξαναγράψουμε ιστορικές στιγμές ανάτασης και ελευθερίας. Σας καλώ να πείτε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα, να γυρίσετε την πλάτη σε όσους σας τρομοκρατούν καθημερινά» τόνισε, με το πλήθος να τον καταχειροκροτεί .

Επανέλαβε ότι την Δευτέρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας «να πούμε και ένα απόλυτο όχι στον διχασμό» και κάλεσε τον κόσμο να «παραμερίσει τις σειρήνες» να αποφασίσει με ηρεμία, με τον νου και την καρδιά, «για μια Ελλάδα υπερήφανη σε μία Ευρώπη δημοκρατική». «Ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας», υπογράμμισε.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο «για ένα λαό που πολεμά με το πιο δυνατό όπλο, το δίκιο του. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα νικήσουμε». «Έχουμε και τόλμη και ελευθερία. Η Ελλάδα νίκησε, η δημοκρατία νίκησε, οι εκβιασμοί ηττήθηκαν. Το "όχι" θα γράψει ιστορία. Ο λαός θα προχωρήσει» είπε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Τσίπρας.

oxi2.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top